Juha ja Mette – Berliinistä etätöihin Tehtaalle

Jämsä Tehtaan käyttäjäprofiiliin voi lisätä nyt myös Berliinin. Juha asuu tällä hetkellä puolisonsa Metten kanssa Berliinissä, mutta on alun perin Jämsästä kotoisin.

Jämsä Tehtaan arki kääntyi elokuun puolelle ja Tehtaan puhelin soi. Joku ulkomaannumero, ehkä huijauspuhelu, mutta vastasin kuitenkin. Soittaja oli Lindellin Juha Saksasta. Huippuhienoa, että vastasin. Juha kertoi, että ovat perheen kanssa tulossa Suomeen ja miettivät, että pystyisikö viipymää vähän pidentämään ja tekemään ensin pari viikkoa töitä. Todettiin, että kyllähän tuo työnteko Tehtaalla onnistuu.

Viime viikon maanantaina sitten Tehtaan ovi kävi. Juha ja hänen vaimonsa Mette olivat saapuneet koronatestausten ja muiden vaiheiden jälkeen töihin/lomalle Suomeen ja Jämsään. Metten ja Juhan 4,5-vuotias poika jäi Juhan äidin luokse hoitoon. Juha on Jämsästä kotoisin ja hänen äitinsä asuu edelleen Jämsässä, itse asiassa kiven heiton päässä Tehtaalta, Jämsänjoen rannalla.

 

Kuinka on päädytty tähän hetkeen?

Juha lähti Jämsässä vietettyjen lukiovuosien jälkeen Tampereelle opiskelemaan. Opinnoissa vierähti useampi vuosi ja 27-vuotiaana taskussa oli sekä DI-tutkinto että kauppatieteenmaisterin tutkinto. Tampereelta Juha muutti hetkeksi Helsinkiin, jossa työura video-/mobiilipelien parissa alkoi. Vuosi meni Helsingissä, josta puolen vuoden Barcelonan koukun jälkeen Juha asettui Berliiniin vuoden 2010 lopussa. Ennen nykyistä työtä Juha on ehtinyt toimimaan useamman vuoden liikkeenjohdon konsulttina.

Tällä hetkellä Juha tekee työtään Lottie-nimisessä firmassa tuotejohtajana. Tähtäimessä on lapsille parempi kokemus digitaalisen sisällön kuluttamiseen. Työnkuvaan kuuluvat mm. uusien ideoiden validointi, rakentamista ja kaupallistamista. Tuotetyössä tärkeää on jokaisen idean kohdalla löytää vastaukset seuraaviin kysymyksiin:

 

Onko kyseessä idea, jota ihmiset haluavat?

Miten idean pystyy teknisesti rakentamaan ja millä resursseilla?
Pystyykö sillä tekemään kannattavaa liiketoimintaa?
Helsinki Tour oli alkusysäys Juhan ja Metten yhteiselle tarinalle
Juha ja Mette tapasivat ensimmäisen kerran, kun he työskentelivät samassa firmassa. Kyseessä ei kuitenkaan ole sellainen rakkautta ensi silmäyksellä -tarina.
Juhalla oli tapana tuohon aikaa pistäytyä säännöllisesti Helsingissä kavereiden luona. Eräänä viikonloppua myös Mette oli lähdössä kavereineen Helsinkiin viikonlopuksi ja kysyi Juhalta vinkkejä missä kannattaisi käydä. Juha tarjoutui matkaoppaaksi, koska oli sattumoisin myös samana viikonloppuna Helsingissä. Siitä asiat alkoivat pikku hiljaa kehittymään ja yhteinen tarina rakentumaan.

 

Kuinka Jämsä Tehdas -etätyötila on palvellut?

Vierailu Jämsässä ja työn tekeminen Jämsä Tehtaalla on ollut toimiva yhtälö. Tehtaan tilojen joustava käyttäminen ilahdutti Juhaa ja Metteä. Molemmat heistä työskentelevät pelialalla, jossa työt normaalisti aloitetaan vasta 9-10 aikoihin ja työpäivä päättyy noin ilta kuudelta. Se, että Tehtaalla voi työskennellä, vaikka ulko-ovi meneekin lukkoon kello 16, oli molemmille mukava yllätys. Ensimmäisenä päivänä Mette esitteli työn tekemisen puitteita omalle tiimilleen Saksassa ja kehui niiden olevan erinomaiset.

 

Ihmisiä juttelemassa Tehtaan keittiössä

Juha on ollut aktiivinen osallistuja myös Tehtaan kahvipöytäkeskusteluihin.

Metten ja Juhan tuleminen Jämsä Tehtaalle on tuonut mukanaan mukavasti kansainvälisyyttä. Englanti on kuulunut arjessa ja yhteisömanagerikin on päässyt treenaamaan omia englannin taitojaan. Palautteen perusteella näemme vielä uudelleenkin. 🙂

 

Kuvituskuvat Berliinistä: Juha Lindell

Jaa sosiaalisessa mediassa

Lisää tarinoita Tehtaan arjesta