Kari kuvaa itseään haaveilijaksi ja kyselijäksi

Karin mielestä hän on tylsä tyyppi, mutta lupasi kuulijoilleen spektaakkelin.

Kari Pitkäniemi
WIMMA Lab Student Coach
JAMK

LinkedIn

 

Pitkäniemen Kari on jämsäläinen ehkä jo viidennessä polvessa. Nuoruusaika kului Jämsän Olkkolassa viiden sisaruksen perheessä. Tällä hetkellä Kari työskentelee kesätyönään JAMKilla ja ICT-alan opinnot alkavat olla lopputyötä vaille taputeltuna.

Karin nuoruusaika ajoittui Suomen 90-luvun laman aikoihin. Kesätöitä ei ollut tarjolla ja tietynlainen näköalattomuus vaivasi. Peruskoulun jälkeen Kari hankki metallialan koulutuksen. Koulun jälkeen armeija ja sen jälkeen vähäksi aikaa rakennuksille töihin. Nopeasti työura vaihtui paperiteollisuuden puolelle. Ensin kunnossapitoa ja myöhemmässä vaiheessa paperin tekoa.

Tietokoneet ovat kiinnostaneet Karia jo pienestä pitäen. Muutama vuosi sitten alkoi tuntua siltä, että Kari kaipaa muutosta työhön. Nuoruuden kiinnostus alkoi muovautua uudeksi ammatiksi ICT-alan koulutuksen myötä.

”Jos sulla ei ole luottoa, että tää homma kantaa, se jää kesken.”

Kari kuvaa itseään haaveilijaksi ja kyselijäksi… pikkaisen ”tuulella käyvä” kaveri omien sanojensa mukaan. Karin mielestä hän on tylsä tyyppi, mutta lupasi kuulijoilleen spektaakkelin. Sellaisen me todellakin saimme. Saimme ajateltavaa ja syntyi keskustelua; elämään, elämiseen ja ihmisenä olemiseen liittyen. Karia kuunnellessa tuli tunne, että juuri tätä tarkoitusta varten Tehtaan päiväkahvit ovat olemassa.

”Suurinta on palvella pienintä.”

Kirsikkana kakun päällä kuulimme Karin mahtavan tulkinnan Lauri Pohjanpään runosta Kalajuttu.

Täydellisenä nämä tarinat voit kuulla ainoastaan olemalla läsnä. Jatkossa päiväkahvien Teams-lähetyksiä ei jatketa.

Jaa sosiaalisessa mediassa

Lisää tarinoita Tehtaan arjesta