Kaupungin yritysvelho auttaa sijoittumaan Jämsään

Jämsän kaupungin yritysvelhona Janin tärkeimpänä tehtävänä on auttaa Jämsään sijoittumista harkitsevia löytämään sopivia ratkaisuja. Logistiikka-alan lisäksi Janilta löytyy kokemusta mm. rakentamisesta, kiinteistökehityksestä, myynnistä ja markkinoinnista sekä tilitoimistoalasta.

Jani Viitasaari
yritysvelho
Jämsän kaupunki

 

Jämsän kaupungin yritysvelho Jani Viitasaari vietti jälleen työpäiväänsä Jämsä Tehtaalla ja oli myös vieraana Tehtaan päiväkahveilla.

– Tehtaalle on aina mukava tulla viettämään työpäivää. Joskus olen täällä vain kahvikupillisen verran piipahtamassa, mutta usein pidemmästikin.

Jani on Länsi-Suomesta Kiikoisista kotoisin ja sieltä löytyy edelleen tärkeä tukikohta ja kiintopiste, vapaa-ajan asunto.

Yrittäjyys ja toimeliaisuus on ollut Janille verissä nuoresta alkaen. Janin isällä oli maatalouspainotteista yritystoimintaa ja koneurakointia, joista Jani joutui jo nuorena ottamaan vetovastuun. Lopulta vuonna 1996 Jani myi silloisen yritystoiminnan ja ajatteli, ettei enää ikinä ryhtyisi yrittäjäksi. Tuossa vaiheessa Kiikoisten poika muutti Jyväskylään ja aloitti logistiikka-alan opinnot JAMKissa.

– No eihän siinä kauaa sit kuitenkaan kestänyt eli reilu puoli vuotta ja taas oli yritys pystyssä, Jani naurahtaa.

Logistiikka-alan opintoja Jani kehuu monipuoliseksi ja hyväksi kouluksi.

– Varsinaisten alaan liittyvien sisältöjen lisäksi siinä tuli kivasti mm. yritystoimintaa ja markkinointia, joista on ollut työuran myöhäisemmissä vaiheessa runsaasti hyötyä.

Logistiikka-alan lisäksi Janilta löytyy kokemusta mm. rakentamisesta, kiinteistökehityksestä, myynnistä ja markkinoinnista sekä tilitoimistoalasta. Jopa opetustyötäkin Jani on tehnyt.

Mitä työura on opettanut?

– Ainakin armollisuutta itseäni kohtaan. Sitä on tajunnut, että ei yks mies voi kaikkea tehdä, ja että ajoittain kannattaa armahtaa itsensä.

Jani tunnustaakin kokeneensa työuran aikana yhden uupumisen, joka kokemuksena oli raskas, ja josta toipuminen otti aikansa.

Jämsän kaupungin yritysvelhona Janin tärkeimpänä tehtävänä on auttaa Jämsään sijoittumista harkitsevia löytämään sopivia ratkaisuja.

– Kauppakin on käynyt ja esimerkiksi loma- ja yritystontteja saatu kaupaksi ja toimeliaisuus on mukavasti lisääntynyt. On hieno huomata, että Jämsä kiinnostaa.

Vapaa-aikana Janin voi bongata golfviheriöiltä.

Jani Viitasaari

Jaa sosiaalisessa mediassa

Lisää tarinoita Tehtaan arjesta