Kiinnostus talousasioihin lähti yhteiskuntaopin tunnilta

Petra Pohjanmaa tuli maanantaina ensimmäistä kertaa Tehtaalle ja pääsi jo torstaina päiväkahveilla esittelyvuoroon.

 

Petra Pohjanmaa on tuore jämsäläinen ja hän työskentelee logistiikkayrityksessä Dachser Finland Oy:ssa. Petra on ollut yrityksen taloushallintopuolella nyt kolme vuotta, ja työt hoituvat Jämsästä käsin hyvin etänä. Työnimikkeet käyntikortissa ovat laskutusassistentti ja reklamaatiokäsittelijä, mutta Petra työskentelee myös esimerkiksi sisäisen kehittämisen parissa.

Kiinnostus talousteemoihin on herännyt jo nuorena. Petra on kotoisin Kempeleeltä ja hän kiinnostui yläasteella sijoittamisesta. Yhteiskuntaopin tunnilla oli harjoitus, jossa oppilaat saivat sijoittaa 10 000 € kuvitteellista rahaa. Petra huomasi olevansa siinä hyvä – ja se sai innostumaan.

Lukion jälkeen Petra hakija pääsi Helsinkiin Haaga Heliaan. Kyseisen koulun tradenomikoulutus kiinnosti erityisesti, koska siellä oli linja, jossa pääsi syventymään finanssi- ja rahoitusasioihin.

Sijoitusneuvojaa ei Petrasta kuitenkaan ole toistaiseksi tullut. Koulussa enemmän alkoi kiinnostamaan taloushallinto ja rahoitus. Koulu kesti 3,5 vuotta ja nykyiseen työpaikkaansa Petra pääsi jo vähän ennen valmistumista vuonna 2019.

Viime syksynä Petran puoliso sai Jämsästä töitä. Petra tuumaa, että jo kaksi vuotta etätöissä olleena töiden puolesta tarvitsi vain ottaa läppäri kainaloon ja muuttaa Jämsään.

Jämsä Tehtaalle Petra löysi torilla olevan valomainoksen avulla.

”Kun töitä on tehnyt kotoa puoli vuotta, niin on kivaa nähdä myös muita ihmisiä.”

Jaa sosiaalisessa mediassa

Lisää tarinoita Tehtaan arjesta