Pia on matkailualan todellinen moniosaaja

Kuukausittain Pia käy Comgaten toimistolla, mutta suurin osa työstä hoituu joko kotitoimistolta tai Jämsä Tehtaalta.

Pia Tuominen
asiakastukitiimin asiantuntija
Comgate Oy

 

Pia on matkailualan todellinen moniosaaja. Urapolku ei ole aina ollut aivan selvä, mutta oikeita valintoja on selvästi tehty. Tällä hetkellä Pia työskentelee Comgate Oy:ssä matkailualan järjestelmien asiantuntijana. Comgatella Pia aloitti heinäkuun alussa. Voi sanoa, että työssä tapahtui siirtyminen ”tiskin toiselle puolelle”, sillä ennen tätä Pia työskenteli 26 vuotta Matka Töysällä asiakaspalvelu ja markkinointitehtävissä.

Pia on alun perin kotoisin Sysmästä, mutta lukion jälkeen oli kova halu päästä kauas kotikunnasta. Tie johti Ikaalisen kauppiksen parivuotiselle sihteerilinjalle, jossa oli hauskaa opiskella. Ajatuksena oli saada nopeasti ammatti ja päästä töihin. Kauppiksen jälkeen Siwan kassa kutsui, mutta kävi Pia kokeilemassa myös vaatesuunnittelun koulutusta Lahdessa ”designerin” ura mielessään. Haave kuitenkin lässähti opintojen alettua, ja uusi suunta otettiin jälleen muualle.

Tie matkailuvirkailijaksi alkoi kunnolla, kun Siwan kassa alkoi tylsistyttämään ja Pia lähti Mikkeliin opiskelemaan matkailua. Opiskelu koulussa olikin todella hauskaa, ja tuolloin alkoi kehittyä ajatus matkailualan opettamisesta. Ennen kuin opettamiseen tarvittavan jatkotutkinnon voisi suorittaa, pitäisi kuitenkin olla työkokemusta takana 2–5 vuotta. Tällä ajatuksella Pia tuli Jämsään Matka Töysälle töihin 1994. 2000-luvun alussa kuvioihin tuli myös mies ja lapsia, ja lopulta Pia juurtui Jämsään. Näiden 26 työvuoden aikana työn sisältö matkatoimistossa muuttui paljonkin, ja se on pitänyt työn mielekkään monipuolisena ja hauskana, ilman kivettyneitä rutiineja. Jokainen asiakaskin on erilainen omien toiveiden ja tarpeiden suhteen. Pia puhui siitä, miten ennen matkailutoimistot toivat matkoja varaaville tietoa, jota ei juuri mistään saanut, kun taas nykyään tietoa on niin paljon, että tehtävänä on ennemminkin suodattaa tärkeä ja olennainen tieto kaikesta informaatiotulvasta.

Koronavuosi on tuonut matkailualalle omat haasteensa, mutta Pia ei ole jäänyt toimettomaksi ylimääräiseksi jääneellä ajalla. Tekemistä ja töitä on ollut ja onnistumisen kokemuksia siitä, mihin kaikkeen pystyykään, kun vain lähtee tekemään. Nykyisessä työssään Comgatella Pia pääsee hyödyntämään hienosti aiempia kokemuksia matkatoimistotyössä. IT-järjestelmien asiantuntija tehtävissä on tärkeää ymmärtää, miten asiakas järjestelmiä käyttää.

Pian nykyinen työpaikka sijaitsee Vantaalla. Jämsästä käsin työn tekeminen onnistuu kuitenkin hienosti etänä. Kuukausittain Pia käy Comgaten toimistolla, mutta suurin osa työstä hoituu joko kotitoimistolta tai Jämsä Tehtaalta.

”Mää jään sinne, missä on hauskaa”, sanoo Pia, yksi Jämsään jäänyt.

 

Jaa sosiaalisessa mediassa

Lisää tarinoita Tehtaan arjesta