Ruoka voi sairastuttaa, mutta myös parantaa

Kaie Hakonen on hyvinvointiyrittäjä, kirjailija ja ruokakouluttaja. Kaien yrityksen nimi, Sanfavora, on esperantoa ja tarkoittaa terveellistä ruokaa.

Kaie Hakonen
kirjailija, ruokakouluttaja ja hyvinvointiyrittäjä
Sanfavora

Instagram
www-sivut

 

Kaie Hakonen on hyvinvointiyrittäjä, kirjailija ja ruokakouluttaja. Kaiea kuunnellessa havaitsee nopeasti, että hän on innoissaan ja kiinnostunut ruokavalion merkityksestä ihmisen hyvinvointiin. Kaien yrityksen nimi, Sanfavora, on esperantoa ja tarkoittaa terveellistä ruokaa.

Vuonna 2004 Kaie opiskeli Tarton yliopistossa matkailumarkkinointia. Opinnot toivat Kaien ummikkona Jämsään nykyiselle Gradian kampukselle oppimaan lentovarausjärjestelmän käyttöä. Vierailu Jämsässä jätti jotain Kaien sydämeen, sillä valmistuttuaan hän palasi tänne uudelleen. Jämsässä Kaie on työskennellyt mm. Matka-Töysässä, Jämsekin matkailuinfossa ja matkailun opettajana JAO:lla.

Matkailuun liittyvien töiden jälkeen Kaie vaihtoi alaa ja siirtyi työskentelemään pankkiiriliikkeeseen. Loppuvaiheessa hänen vastuullaan oli markkinointitiimi. Pitkät työpäivät ja huono ruokavalio kulutti energiat sekä innon ja aiheutti burnoutin.  Lopulta vuonna 2016 Kaie oli pakotettu luovuttamaan. Todellinen parantuminen alkoi ruokavalion kuntoonlaittamisesta ja samalla alkoi rakentumaan myös nykyisen yritystoiminnan perusta. Matka Sanfavora-yrittäjänä alkoi vuonna 2019.

Kaie on hyvin aktiivinen Instagram-sisältöjen tuottaja ja tuottaa reseptiikkaa ja sisältöjä myös asiakkaille. Vuonna 2020 ilmestyi kirja nimeltään Valoa lautasella. Kirja kertoo ruokavalion merkityksestä parantumisessa ja sisältää runsaasti ruokavinkkejä. Kaie on kouluttautunut myös rentoutusohjaajaksi.

Ruoka voi sairastuttaa, mutta se voi myös parantaa.

 

Jaa sosiaalisessa mediassa

Lisää tarinoita Tehtaan arjesta