Yrittäjyys vei mukanaan jo ennen täysikäisyyttä

Ismo kuvaa itseään melko jämsäläiseksi. Juuret ovat useamman sukupolven takaa Jämsässä. Oman lapsuuden Ismo vietti Kaipolassa ja tällä hetkellä hän asuu perheineen Juokslahden kylällä. Ismon yritys, Probis Solutions Oy, rakentaa ja ylläpitää vaativaan yrityskäyttöön tarkoitettuja ohjelmistoja ja tietojärjestelmiä.

Ismo Reitmaa
Probis Solutions Oy

 

Ismo Reitmaa istahti Tehtaan Päiväkahvilla kertojan paikalle ja tarinaa riitti.

Ismo kuvaa itseään melko jämsäläiseksi. Juuret ovat useamman sukupolven takaa Jämsässä, vaikka Ismo itse onkin käynyt syntymässä Helsingissä.
– Jo ainakin äidin äidin isä on vaikuttanut ja silloin asuinpaikka oli tässä aivan Tehtaan nurkalla.

Oman lapsuuden Ismo vietti Kaipolassa ja tällä hetkellä hän asuu perheineen Juokslahden kylällä.

Oikeita töitä Ismo ei kuulemma ole tehnyt ollenkaan. Yrittäjyys vei mukanaan ennen täysikäisyyttä ja yrittäjätaivalta onkin takana yli 35 vuotta.

Ismon yritys, Probis Solutions Oy, rakentaa ja ylläpitää vaativaan yrityskäyttöön tarkoitettuja ohjelmistoja ja tietojärjestelmiä. Yrityksellä on tällä hetkellä 10 työntekijää ja toimipiste on Jyväskylässä. Tosin korona-aikana työt on enimmäkseen tehty ihmisten kotitoimistoista käsin tai kuten Ismo välillä täällä Jämsä Tehtaalla.
– Softien tekeminen on muuttunut pienemmiksi ja ketterimmiksi kokonaisuuksiksi. Näyttää siltä, että tällaisessa kilpailuympäristössä meidän kaltaisemme yritykset ovat vahvoilla.

Työskentelykulttuuri yrityksessä on epämuodollinen ja tekeminen organisoituu asiakas-/projektikohtaisten tiimien ympärille. Itseään Ismo kuvaa ideanikkariksi, rakentajaksi, päältä katsojaksi sekä myös hallitusti riskinottajaksi.
– Rakentamisen kulttuuri on kaiketi periytynyt jälkikasvuunkin. Meidän 6-vuotias juniori tulee useasti erilaisten suunnitelmien kanssa, että tällaista nyt rakennetaan.

Jämsä Tehdas -etätyötila on asia, jota myös Ismo on pidempään toivonut Jämsään.
– Hienoa, että etätyötila saatiin myös Jämsään. Tässä on mahdollisuuksia vaikka mihin, ja toivottavasti hankkeessa löydetään myös pysyvät toimintamallit.

Ismo yrityksen sivut löytyvät osoitteesta probis.fi.

Ismo Reitmaa

Jaa sosiaalisessa mediassa

Lisää tarinoita Tehtaan arjesta