Päivi Heikkala luottaa Himoksen vetovoimaan

Kiireinen, mutta samalla varsin tyytyväinen Päivi Heikkala, 49, saapuu hymyilevänä Himos Centerin aulaan. Takana on juuri päättynyt Himos-Jämsän matkailustrategian palaveri, ja yhteisiä suuntalinjoja on jälleen vedetty yhdessä kaupungin ja sen toimijoiden kanssa.

– Yhteistyö on tärkeä asia, vahvat, toimivat verkostot ovat avainasemassa. Ei mikään yritys pärjää yksin, HimosLomien toimitusjohtajana tämän vuoden helmikuussa aloittanut Päivi kommentoi.

HimosLomien lisäksi hänen alaisuudessaan ovat Himos Mökkipalvelut Oy ja Krapina Oy, eli alueen majoitukset, tapahtumat ja oheispalvelut hyvin laajalla skaalalla. Edellinen toimitusjohtaja Tiina Mäntyharju kysyi Päiviä seuraajakseen, ja se onkin suurin syy siihen, miksi Pohjois-Suomesta kotoisin oleva nainen Himokseen päätyi.

HimosLomat ei suinkaan ollut täysin uusi tuttavuus, vaan päinvastoin. Päivi veti kansainväliseen matkailuun liittyvää hanketta Jyväskylässä, ja sitä kautta myös Himos ja Jämsä olivat tulleet tutuiksi.

– Keski-Suomen projekti oli, ja on edelleen, oikein hyvä ja toimiva, mutta kyllä minua houkutteli ajatus palata yritystoiminnan pariin. Toimitusjohtajana olin työskennellyt jo aiemmin pohjoisessa. Minua kiehtoo erityisesti se, että saa olla mukana tekemisessä alusta loppuun saakka.

Lämmin työyhteisö

Torniossa syntynyt Päivi asui vuosia Rovaniemellä; aviomiehen kanssa perustettiin perhe, johon syntyi kolme tytärtä. Kunnes vuonna 2013 oli muutoksen aika, ja edessä oli muutto Saksaan pariksi vuodeksi.

– Mieheni työn takia asetuimme lopulta Jyväskylään 2015. Keski-Suomessa olemme koko perhe viihtyneet erinomaisesti, suunnittelemme parhaillaan taloomme remonttia, joten ainakaan lähiaikoina ei ole aikomuksena muuttaa pois Jyväskylästä, Päivi nauraa.

Työmatka Jämsään ei tunnu lainkaan liian raskaalta. Pohjois-Suomen etäisyyksiin tottuneelle Päiville alle tunnin ajomatka ei ole matka eikä mikään.

– Itse asiassa välimatka on ihan hyvä juttu. Aamulla siinä ehtii heräillä kunnolla, ja iltapäivällä taas puhun esimerkiksi rästiin jääneitä työpuheluita ajon aikana.

Työ Jämsässä on maistunut hyvältä, ja erityisen kiitoksen ansaitsee työyhteisö, joka otti Päivin heti lämpimästi vastaan.

– Meillä on mahtava henkilökunta, ammattitaitoinen ja osaava, en pärjäisi ilman heitä. Paljon tässä on itselläni vielä opeteltavaa, esimerkiksi tämä majoituspuoli on minulle uutta. Saan olla mukana monissa mielenkiintoisissa jutuissa.

Vuokravälityksessä on tällä hetkellä viitisensataa mökkiä, mikä ei suinkaan kata koko mökkikylää, sillä osa omistajista hoitaa vuokrauksen itsenäisesti.

– Petipaikkoja Himoksessa on noin 3 400–3 500, yhtä paljon kuin Jyväskylässä hotellimajoitusta yhteensä. Joten kyllä tämä on iso kokonaisuus. Meillä muuten olisi tarvetta lisätyövoimalle, etenkin siivouspuolelle kaivattaisiin lisää tekijöitä, Päivi vinkkaa.

 

Päivi Heikkala

Tekemistä ja tapahtumaa

Toimitusjohtajan työ on valtavan monipuolista ja vaihtelevaa, tekemistä on paljon. Yhteistyön merkitystä muiden toimijoiden kanssa ei voi korostaa liikaa; Himos matkailukeskuksena tarvitsee myös muita palveluntarjoajia, kuten ravintoloita ja aktiviteetteja, joiden pariin asiakkaita ohjataan. Myyntitiimi opastaa mieli hyvin Jämsän kaupungin palveluiden luo.

– Vastaanottotiskimme on eräänlainen matkailuinfo, ja omaa mahtavan tietotaidon! Palveluita suositellaan, kerrotaan huopatehtaista, luontokohteista ja kulttuurimenoista yhtä lailla kuin eri alojen yrityksistäkin. Esimerkiksi Jämsän saunakylästä ollaan vinkattu ja ohjattu sinne saunakulttuurin ystäviä, ja tietenkin ravintoloiden, kuten Hirvikartanon ja Patapirtin kanssa ollaan pitkään tehty yhteistyötä. Aktiivinen suosittelukulttuuri on tärkeää, yhteistä hyvää tässä ollaan tekemässä.

Mökit ovat hyvin kysyttyjä, ja etenkin viikonloppuisin on täyttä. Päivi uskoo, että Himoksella keskuksena on valtava potentiaali, ja paljon annettavaa niin kotimaisille kuin ulkomaisillekin matkailijoille. Sijainti on koko Suomea ajatellen hyvä, eikä Helsingistäkään ole pitkä matka. Tapahtumatarjonta on erittäin monipuolista; on moottoreiden pärinää, monenlaisia liikuntajuttuja ja musiikkitapahtumia laidasta laitaan.

Palveluja löytyy jo hyvin, ja jatkossa niihin on tarkoitus panostaa entistä enemmän: riittävä palvelutaso takaa Himoksessa viihtymisen ympäri vuoden. Hyvät palvelut, aktiviteetit ja majoitus varmistavat, että matkailijat päätyvät tänne myös jatkossa. Meneillään olevan monitoimihallihankkeen on osaltaan tarkoitus vaikuttaa juuri tähän, ympärivuotiseen viihtyvyyteen.

– Tulevaisuuden suhteen olo on toiveikas, pikkuhiljaa kansainvälinen matkailu käynnistyy myös. Kiinnostusta Himosta kohtaan on kyllä ulkomaillakin.

Jämsää tutuksi

Jämsä alkaa tulla Päiville jo hiljalleen tutuksi, vaikka työt sitovatkin vahvasti juuri Himokseen.

– Tämä tuntuu oikein kivalta kaupungilta. Ja koen että ihmiset ovat ottaneet minut hyvin vastaan.

Loma-ajat ovat usein sujuneet sukulaisten lähellä Pohjois-Suomessa, mutta viime hiihtoloman koko perhe vietti Himoksessa. Laskettelua harrastava perhe viihtyi erinomaisesti, ja rinteet olivat ahkerassa käytössä. Rinteet saavatkin kehuja laadukkuudestaan ja vaihtelevista profiileistaan. Aivan kaikki aika ei toki mennyt laskettelusuksilla, vaan muun muassa moottorikelkkailua, murtomaahiihtoa ja Himoksen pakohuonetta testailtiin menestyksekkäästi.

Liikunnallinen Päivi tullaan todennäköisesti näkemään Himoksen rinteissä ja poluilla myös jatkossa.

Eräs jämsäläisiin liittyvä piirre on tehnyt Päiviin erityisen vaikutuksen. Kaupunkilaisten terve itsetunto vaikuttaa oikein hyvältä.

– Jämsäläiset ovat ylpeitä juuristaan, ja minusta tuntuu, että omaa paikkakuntaa aidosti arvostetaan, se on hienoa. Niin ja murre – se kuulostaa hauskalta.

Teksti ja kuvat: Johanna Suominen

Kuuntele myös Lounastauko-podcast jakso, jossa Päivi Heikkala oli vieraana.

Jaa sosiaalisessa mediassa

Read also