Isomaha Susi, löytösalapoliisikoira Muisti ja moni muu esiintyy Kuorevedellä

Koko perheen näytelmä Herkkules Holmesin ja Muisti-koiran seikkailuista valloittaa Kuoreveden Nysän kesäteatterin. Luvassa on tanssia, laulua ja tietenkin mysteerejä.

Kuoreveden teatteri: Herkkules Holmes ja laulava Lumikki, ensi-ilta 22.7.2023

 

Satumetsässä tapahtuu kaikenlaista – Lumikki haluaa laulajatähdeksi, Susi Huikkasella on aina jano, ja Prinssi Pentti etsii tanssiaisissa tapaamaansa ihanaa tyttöä. Myös Lumikki on hukassa isältään, joten apuun rientää mestarissalapoliisimestari Herkkules Holmes kumppaninsa löytösalapoliisikoira Muistin kanssa. Kyllä, nyt ei ole suinkaan kyseessä mikään ihan tavallinen Musti, vaan Muisti.

Kuoreveden Nuorisoseura Nysän kesäteatterin Herkkules Holmes ja laulava Lumikki on koko perheen näytelmä, joka sekoittaa iloisesti eri satuja keskenään. Jussi Tuomisen käsikirjoittama näytelmä on tulvillaan mysteerejä, laulua ja tanssia, sekä mielenkiintoisia hahmoja. Ensi-ilta on lauantaina 22.7.

Ohjaaja Maria Telén kertoo, että 12 hengen näyttelijäporukka on heittäytynyt rohkeasti haastavan projektin pariin – ei nimittäin ole ihan helppoa laulaa, tanssia ja näytellä yhtä aikaa.

– Tosi hyvä meininki meillä on ollut, nostan hattua kaikille. Tämä on kiinnostava teksti, on perinteisiä, kaikille tuttuja satuhahmoja, mutta pienellä mausteella – persoonaa löytyy.

Ensimmäistä kertaa teatterin lavalla nähdään Mäntässä asuva Nina Haapanen.

– Olen tykännyt käydä katsomassa kesäteatteriesityksiä, ja usein miettinyt että olisipa hauskaa olla itsekin esiintymässä. Olen tästä joskus puhunut työkaverilleni Jaanalle, joka on näissä Kuoreveden teatterijutuissa ollut mukana, ja nyt Jaana houkutteli että lähde mukaan, tule ainakin ensimmäiselle tekstin läpilukukerralle.

Ja niin Nina, ja itse asiassa myös hänen puolisonsa Mikael Haapanen innostui. Samainen Hytösen Jaana, tällä kertaa Herkkules Holmesin roolissa, sattuu olemaan myös Mikaelin työkaveri.

– No minä en ikinä ollut ajatellutkaan lähteväni mukaan teatteriharrastukseen. Ajattelin että tulen ensin vain katsomaan miltä meno vaikuttaa, ja hyvältähän se vaikutti!

Pariskunta kertoo, ettei ikinä ole harmittanut lähteä harjoituksiin, sillä porukka viihtyy aidosti keskenään.

– Oli helppo tulla mukaan, heti otettiin lämmöllä vastaan. Jokainen saa olla sellainen kuin on, Nina tiivistää ja lisää, että uutta opittavaa on ollut paljon.

Isomaha Suden roolissa on jämsäläinen Eveliina Nieminen, joka vastasi viime vuonna Kuoreveden teatterin Madaamit-näytelmän valoista ja äänistä.

– Pienenä näyttelin Hallissa, ja olen myös esiintynyt Immi Hellén seuran runoesityksissä. Äidin kautta olen alun perin kiinnostunut kulttuuriharrastuksista.

Kuoreveden sakki on tehnyt suuren työn, ja pian on aika nautiskella esityskaudesta. Harjoitusten perusteella voin kertoa, että luvassa on hykerryttävä esitys, joka viihdyttää varmasti niin lapsia kuin aikuisiakin.

Herkkules Holmes ja laulava Lumikki

 

Käsikirjoitus: Jussi Tuominen

Ohjaus: Maria Telén

Laulujen sävellykset: Janne Viitaniemi

Koreografiat: Marianne Leppä

Lavastus: Salmiset, Hytöset ja Väisäset

Puvustus: Paula Rempsu ja työryhmä

Tekniikka: Satu Nieminen ja Eveliina Nieminen

Rooleissa: Jaana Hytönen, Laura Aronen, Anni Hietala, Nina Haapanen, Minna Hietala, Satu Nieminen, Tani Lindroos, Mikael Haapanen, Pihla Viita-aho, Maili Jokinen, Eveliina Nieminen ja Ilona Hyvärinen.

Esitykset 22.7.–12.8.2023
tiistaisin klo 18
perjantaisin klo 18
lauantaisin klo 16
sunnuntaisin (ei 30.7.) klo 16

Liput 20 € / 15 € (3–12v.)
perhelippu (2 aikuista & 2 lasta) 60 €

Lippuvaraukset 044 536 9338 / teatteri@nysa.fi

 

Teksti ja kuvat: Johanna Suominen

Jaa sosiaalisessa mediassa

Lue myös