Nykyiset koronarajoitukset ja suositukset voimassa koko helmikuun

Tällä viikolla kokoontunut Pirkanmaan pandemiaohjausryhmä eli koronanyrkki suosittelee nykyisten voimassaolevien koronasuositusten ja rajoitusten jatkamista sairaanhoitopiirin alueella 1. maaliskuuta 2021 saakka. Jämsän valmiusjohtoryhmä linjasi eilisessä kokouksessaan, että kaupunki noudattaa edelleen koronanyrkin suositusta.

Jämsässä voimassa olevat alueelliset suositukset ja rajoitukset on koottu kaupungin verkkosivuille yhteen paikkaan.

Linkki koronasivustolle 

Samalta sivustolta löytyvät myös ajankohtaiset koronaan liittyvät tiedotteet.

Pirkanmaa kiihtymisvaiheessa

Pirkanmaan alueellinen pandemiaohjausryhmä totesi tiistaina, että Pirkanmaan sairaanhoitopiirin koronatilanne on jatkunut epävakaana ja alue on edelleen kiihtymisvaiheessa. Koronanyrkki päätti jatkaa voimassa olevia suosituksia 1. maaliskuuta asti.

– Koronaviruksen tapausmäärät ovat hieman nousussa, jonka johdosta epidemian etenemisestä on edelleen huolta, kaupunginjohtaja Hanna Helaste sanoo. Koronanyrkin tiedotustilaisuudessa kerrottiin, että viruksen ilmaantuvuus on kuluneiden kahden viikon ajalta 46 tartuntaa 100 000 asukasta kohden. Positiivisten löydösten osuus Fimlabin testituloksista on 1,3 prosenttia. Sairaalahoidon tarve on sairaanhoitopiirissä lisääntynyt.

Rokotettujen määrä ei ole rokotusrekisterin tietojen mukaan merkittävästi kasvanut viikossa. Väestöstä on Pirkanmaan sairaanhoitopiirin alueella rokotettu 3,5 prosenttia. Jäljellä olevat rokotteet käytetään tällä hetkellä tehosterokotteisiin.

Yleisin tartunnan lähde on edelleen perhepiiri (29). Tartuntoja saatiin myös työpaikoilta (22), baareista (10) ja hoiva- ja hoitoyksiköistä (8) ja sukulaisten ja ystävien tapaamisista (8). Baareista saaduista 10 tapauksesta yksi on jäljitetty Jyväskylän tunnettuun baaritartuntaan.

Tartuntoja ei ole todettu kouluista ja päiväkodeista saaduiksi eikä avatusta lasten ja nuorten harrastustoiminnasta tai eläkeläisille avatuista uimahallikäynneistä.

Jämsässä todetuista tartunnoista kolme on aiheuttanut altistumisia Jämsän lukiossa ja Jämsänjoen yhtenäiskoulun Vitikkalan yksikössä. Tartuntaketju on tunnettu ja altistuneet on asetettu karanteeniin.

– Tartuntatautitilanne Jämsässä on rauhallinen. Vaikka karanteeniin määrättyjen altistuneiden koululaisten määrä on nyt hieman suurempi, näiden taustalla olevat yksittäiset tartunnat on tunnistettu samaan tartuntaketjuun liittyviksi ja karanteenin odotetaan nyt estävän uudet tartunnat, hallintoylilääkäri Unto Palonen toteaa. 

Lisätietoja:

Kaupunginjohtaja Hanna Helaste p. 0400 742 751
Hallintoylilääkäri Unto Palonen p. 040 617 5215

 

Jaa sosiaalisessa mediassa

Lue myös