Perinteikäs perheyritys Ollin Sora Oy täyttää 30 vuotta

Syntymäpäiviään viettävä perheyritys Ollin Sora Oy tarjoaa todella monipuolisia palveluita. Maa- ja kiviaineksen myynnin lisäksi tehdään maanrakennusta, tienhoitoa, purkutöitä, pohjatöitä, teiden perusparannusta ja talvisin aurausta. Laitteistoa löytyy monenlaista muun muassa viisi kaivinkonetta ja kuusi kuorma-autoa sekä lastauskone joka montulle.

Perinteikäs perheyritys Ollin Sora Oy  täyttää 30 vuotta. Yritys on toiminut osakeyhtiönä vuodesta 1992. Perustaja Olli Virkkunen nauttii jo eläkepäivistään ja yritystä luotsaa hänen poikansa Janne Virkkunen. Jannen pojat Eetu ja Juuso ovat myös jo toimissa mukana opiskelujensa ohessa. Molemmat opiskelevat alaa, joten jatkoa saattaa olla luvassa. Toimiston puolelta Hallista löytyy yrittäjäpuoliso Anne Salminen, joka hänkin hyppää rattiin tarvittaessa ja osoittautuu muutenkin varsinaiseksi moniosaajaksi yrityksen toiminnassa.

Kaipola Greenport Oy:n hallituksen puheenjohtaja Martti Inkovaara

Yritys tarjoaa todella monipuolisia palveluita. Maa- ja kiviaineksen myynnin lisäksi tehdään maanrakennusta, tienhoitoa, purkutöitä, pohjatöitä, teiden perusparannusta ja talvisin aurausta. Laitteistoa löytyy monenlaista muun muassa viisi kaivinkonetta ja kuusi kuorma-autoa sekä lastauskone joka montulle.  Kalustossa on panostettu monikäyttöisyyteen. Esimerkiksi kaivinkoneisiin löytyy lisälaitteeksi vaikkapa kantojyrsin tai niittokone. Päätoiminta-alueina yrityksellä on laaja Jämsän kaupunki, Mänttä-Vilppula ja Orivesi. Maa-aineksille löytyy yhteensä seitsemän varastoa, joista uusin on Mänttä-Vilppulassa. Paikallisena erikoisuutena on Längelmäen punainen kalliomurske, kivituhka ja sepeli. – Tarjoamme asiakkaille kokonaisen pakettipalvelun ja opastamme heitä. Teemme kaiken kokoisia töitä, isoja ja pienempiä. Esimerkiksi jätevesijärjestelmien rakentamisessa voimme olla apuna jo suunnitteluvaiheessa. Teemme pohjatyöt ja tarjoamme tarvittaessa myös putkiosat ja eristeet, selvittää Anne Salminen toimiston pöydän ääressä Hallissa.

Tällä hetkellä yrityksellä on isosti töitä Serlachiuksen taidemuseolla Mänttä-Vilppulassa, jonne rakennetaan Taidesauna aivan taidemuseo Göstan kupeeseen. Ollin Sora hoitaa rakennuksen maarakennustyöt ja rannan ruoppauksen. Yritys oli jo mukana museon laajennuksen rakentamisessa. Saunan on tarkoitus valmistua tulevan kesän aikana.

Nykypäivän maansiirtoala on hyvin teknisesti organisoitua. Kaikissa koneissa on paikantimet, ja toimistolta nähdään kaikkien reaaliaikainen sijainti. Näin voidaan varmistaa nopea ja sujuva palvelu asiakkaille. – Meillä ja alalla yleensä on pulaa työvoimasta. Ennen jo kovin nuorikin saattoi olla hyvin kokenut alalla, mutta mm. nykyiset työturvallisuusvaatimukset aiheuttavat sen, että kokemusta on vaikeampaa hankkia, Salminen kertoo. Hän on itse maatalon tyttärenä tottunut käyttämään koneita jo nuoresta asti ja on tehnyt yrityksessä työtehtäviä laidasta laitaan. Apuna toimistolla onkin syksystä lähtien ollut Heli Lehtinen muutamana päivänä viikossa. – Täällä on hyvä ilmapiiri ja on hienoa oppia alan monenlaisia ja mielenkiintoisia prosesseja. Yrittäjyys näyttää kyllä olevan ympärivuorokautista hommaa, Lehtinen kuvaa hymyillen.

Teksti ja kuvat: Susanna Ruusu

 

Jaa sosiaalisessa mediassa

Read also