Tehostettu nuorisotyö

Tehostetun nuorisotyön voi käynnistää äkillinen kriisi, joka koskettaa nuoria laajemmin. Tällainen kriisi voi olla esimerkiksi nuoren vakava onnettomuus tai nuoreen kohdistunut rikos.

Tehostettu nuorisotyö ei ole kriisityötä, vaan kohdentuu heihin, joita tilanne koskettaa välillisesti, esim. kriisin kohdanneen nuoren kaveripiiri.

Tehostettu nuorisotyö on nuorisotyön menetelmin tapahtuvaa nuoria tukevaa toimintaa, jota tehdään kohdennetusti ja määräaikaisesti. Sitä voidaan jalkauttaa myös kentälle, sinne missä nuoria on, esim. kouluille ja oppilaitoksiin. Toiminnassa korostuu ammattilaisen ja välittävän aikuisen läsnäolo, tilannetaju ja jatkuva arviointi sekä työparin ja tiimin tuki.

Jämsän tehostetun nuorisotyön tiimissä on mukana kaupungin nuorisopalveluiden lisäksi Jämsän seurakunta, työvalmennussäätiö Avituksen nuorten palvelut ja Jämsän 4H-yhdistys sekä tapauskohtaisesti mahdollisesti myös muita järjestöjä.

Viranomainen tai yksityishenkilö voi ottaa yhteyttä tehostetun nuorisotyön yhdyshenkilöön puh. 040 571 6556 tai puh. 040 865 6485. Numerosta vastataan parhaiten virka-aikana ja arki-iltana. Yhdyshenkilö arvioi yhdessä tiimin kanssa, käynnistääkö tapaus tehostetun nuorisotyön. Kiireellisessä hätätilanteessa soita hätänumeroon 112.

Jaa sosiaalisessa mediassa