Keski-Suomen hyvinvointialueen keskustelukierros

Hyvä arki kaikille – Keski-Suomen hyvinvointialueen keskustelukierros kutsuu keskisuomalaisia Saarijärvelle, Jyväskylään tai Jämsään

Mikä on Keski-Suomen hyvinvointialue? Millainen sen tulisi olla? Miten sen tulisi palvella asukkaitaan? Millaisia odotuksia eri toimijoilla ja keskisuomalaisilla on hyvinvointialueelle ja sen työtä ohjaavalle strategialle? Keskisuomalaiset ovat tervetulleita kuuntelemaan ja keskustelemaan aiheesta sekä rakentamaan yhdessä hyvää arkea Hyvä arki kaikille – Keski-Suomen hyvinvointialueen keskustelukierroksella.

Keskustelukierros pysähtyy keväällä kolmelle paikkakunnalle. Saarijärven tilaisuus on 27.4. klo 17 alkaen yhtenäiskoulun Kulttuuritorilla, Jyväskylässä keskustellaan 3.5. klo 17 yliopiston päärakennuksen juhlasalissa ja Jämsässä, Sairaalan auditoriossa, kokoonnutaan Hyvä arki kaikille -teeman ympärille 19.5. klo 17. Kahvitarjoilu on kaikissa tilaisuuksissa kello 16.30 alkaen.

Yhteistä keskustelua tilaisuuksissa pohjustavat aluevaltuuston ja aluehallituksen puheenjohtajiston edustajat, vt. hyvinvointialuejohtaja, kierroskaupunkien edustajat sekä sidosryhmien edustajat.

Tilaisuuksia on mahdollista seurata myös suorana lähetyksenä ja osallistua keskusteluun osoitteessa www.hyvaks.fi.  Keski-Suomen hyvinvointialueen keskustelukierros jatkuu syksyllä.

Strategia ohjaa hyvinvointialueen rakentamista

Keski-Suomen hyvinvointialue rakentaa parhaillaan strategiaansa. Kevään aikana on kysytty ja kysytään keskisuomalaisilta, hyvinvointialueelle siirtyvältä henkilöstöltä, kuntajohdolta, kuntien vaikuttamistoimielimiltä, järjestöiltä, seurakunnilta ja yksityisiltä toimijoilta, miten sosiaali-, terveys- ja pelastuspalvelut Keski-Suomessa nykyisin toimivat ja miten niitä pitäisi parantaa.

Hyvinvointialueen strategia käsitellään kesäkuussa aluevaltuustossa, ja palvelustrategian valmistelu jatkuu syksyllä. Hyvinvointialueen strategia pitää sisällään myös vision, mission ja hyvinvointialueen arvot. Strategia kirkastaa, miten Keski-Suomessa edistämme yhdenvertaisuutta, hyvinvointi- ja terveyserojen kaventamista ja kustannusten kasvun hillintää.

Keski-Suomen hyvinvointialue palvelee 1.1.2023 alkaen noin 273 000 keskisuomalaista.

Hyvä arki kaikille – Keski-Suomen hyvinvointialueen keskustelukierroksen tarkemmat ohjelmat löytyvät Hyvaks.fi -verkkosivuilta:
• Ke 27.4. klo 17.00–18.30, Saarijärvi, yhtenäiskoulu, Kulttuuritori, Lukiontie 3
• Ti 3.5. klo 17.00–18.30, Jyväskylä, Jyväskylän yliopiston päärakennuksen juhlasali, Seminaarikatu 15
• To 19.5. klo 17.00–18.30, Jämsä, Sairaalan auditorio, Sairaalantie 11

Lisätietoja

• aluehallituksen puheenjohtaja Maria Kaisa Aula, p. 050 530 9697
• vt. hyvinvointialuejohtaja Kati Kallimo, p. 050 442 2302
• tilaisuuksien järjestelyt: viestinnän asiantuntija Hanne Joenaho, p. 014 269 5946

Jaa sosiaalisessa mediassa

Lue myös