Mikä on Kohti Tulevaisuuden Työtä -hanke?

Jämsän kaupungin järjestämiä yrittäjien aamukahveja nautittiin perinteisesti kuukauden toisena keskiviikkona Kahvila Koululla. Tilaisuudessa Jarmo Nikkanen Gradialta kertoi Kohti Tulevaisuuden Työtä -hankkeesta.

Gradian ja Jämsän kaupungin hallinnoimassa hankkeessa tavoitteena on tukea Jämsän alueen elinvoimaa ja toimintaympäristön kehittämistä äkillisen rakennemuutoksen tilanteessa Kaipolan paperitehtaan toiminnan päätyttyä. Jämsään tarvitaan paljon uudenlaista ja kehittyvää yritystoimintaa varmistamaan. Uutta yritystoimintaa toivotaan syntyvän mm. bio- ja kiertotalouden, laboratorioalan ja tulevaisuuden liikkumisen toimialoille.

Hankkeen toimilla selvitetään sekä yritysten osaamistarpeita että työntekijöiden ja potentiaalisten työntekijöiden olemassa olevaa osaamista. Osaamista vahvistetaan myös perustamalla oppilaitos-yritys-yhteiskäyttöön pienimuotoinen XR-teknologiaa hyödyntävä lab-ympäristö.

Hanketta rahoittaa Keski-Suomen liitto Suomen kestävän kasvun ja elinvoiman tukemiseen suunnatusta kansallisesta kehittämisrahoituksesta (AKKE).

Aamukahveilla käytiin hyvää keskustelua siitä, minkälaista osaamista tulevaisuuden työ saattaisi vaatia. Keskustelussa nousivat esille mm. digitaidot, tekoäly, kiertotalous, robotiikka ja moniosaajat.

 

Jaa sosiaalisessa mediassa

Lue myös