E-kirjasto

Autamme e-palveluiden käytössä mielellämme!

E-kirjojen kokoelma

Keski-kirjastojen e-kirjakokoelmasta voit lainata tällä hetkellä yli 2000 eri julkaisua e-kirjana tai e-äänikirjana ja kokoelmaa täydennetään jatkuvasti. Kokoelmasta suurin osa on aikuisten suomenkielistä kaunokirjallisuutta ja tietokirjallisuutta, englanninkielistä aineistoa löytyy myös jonkin verran. Kokoelmaan kuuluu myös lasten- ja nuortenkirjallisuutta.

E-kirjat hankitaan kotimaiselta Ellibsiltä, joka on myös toteuttanut palvelun. Kirjojen lainaamiseen tarvitset Keski-kirjastokortin ja siihen kirjastosta saatavan pin-koodin. Tutustu e-kirjakokoelmaan.

ePress-aikakauslehdet

Keski-kirjastoissa on käytössä etäkäyttöinen ePress-aikakauslehtipalvelu. Etäkäyttöisiä kotimaisia aikakauslehtiä saa tällä hetkellä Suomessa ainoastaan Keski-kirjastoista. Kokoelmissa voi lukea muun muassa seuraavat lehdet: Suomen kuvalehti, Tekniikan maailma, Seura, Anna, Deko ja Kotiliesi.

Kirjaudu palveluun Keski-kirjastokortin asiakasnumerolla ja siihen kirjastosta saatavalla pin-koodilla. Yhtäaikaisten käyttäjien määrä on rajoitettu, joten jos lehti ei ensi yrityksellä ole vapaana, kannattaa yrittää uudelleen. Lukuaika katkeaa joko viidentoista minuutin kuluttua viimeisimmästä sivunkäännöstä tai viimeistään tunnin päästä. E-lehtiä ei voi varata eikä niistä mene myöhästymismaksuja. Pääset lukemaan lehtiä ePress-palvelussa.

ePress-sanomalehtipalvelu – vain kirjastossa

Epress sisältää yli 200 kotimaista sanomalehteä digitaalisina näköislehtinä. Palvelussa mukana Keskisuomalainen, Aamulehti ja Helsingin Sanomat sekä lähes kaikki Keski-Suomen paikallislehdet ja Suomen maakuntalehdet. Lehdet ilmestyvät palveluun heti tuoreeltaan ja säilyvät kaksi vuotta. Tutustu ePressiin.

ePress toimii vain kirjastojen asiakaskoneilla tai omalla laitteella kirjaston langattomassa verkossa. 

PressReader

PressReader sisältää digitoituja sanoma- ja aikakauslehtiä heti tuoreeltaan eri puolilta maailmaa: yli 7000 lehteä yli 100 maasta ja noin kuudellakymmenellä eri kielellä. Lue esim. päivän Svenska Dagbladet tai The Guardian.

Palvelu on käytössä kotona ja kirjastossa. Etäkäyttöön ei välttämättä ilmesty kaikki samat lehdet kuin kirjastossa käytettäessä. PressReader-palvelun kirjautumisohjeet voit lukea täältä.

Cineast-elokuvapalvelu

Elokuvien striimauspalvelu kirjaston asiakkaille. Laatuelokuvia kaikenikäisille. Käytettävissä myös Cineast-sovelluksella.
Tutustu osoitteessa www.cineast.fi.

Ohjeet käyttöön löytyvät verkkokirjastossa.

Infopankki/Finland in your language

Infopankki.fi tarjoaa tietoa Suomesta ja maahan muuttaville tärkeistä asioista kahdellatoista kielellä. Sivun ylälaidasta löydät kielivalinnat, joiden avulla pääsee samansisältöisille eri kielisille sivuille. Tutustu Infopankkiin.

Rockway

Keskikirjaston kirjastokortin omistajana sinulla on mahdollisuus opiskella soittoa, laulua ja äänittämistä kotimaisella Rockway-verkkokurssilla.

Asiakkaiden valittavana on yhteensä noin 40 kurssia alkeistasosta edistyneemmille harrastajille suunnattuihin kursseihin. Kursseja on tarjolla seuraavista aihepiireistä: kitara, koskettimet, laulu, basso, rummut, ukulele ja äänitys. Jokainen kurssi sisältää useita video-oppitunteja ja ne on toteutettu yhteistyössä huippuopettajien kanssa.

Kaikki kurssit ovat suomenkielisiä ja maksuttomia kirjaston asiakkaille. Käytettävissä on myös metronomi, viritin ja mahdollisuus äänittää soittoa tai laulua.

Kurssien laina-aika on 14 vuorokautta. Lainassa olevia verkkokursseja voi varata ja tiedon vapautuneesta kurssista saa ilmoittamaansa sähköpostiosoitteeseen. Kurssilainat näkyvät vain Rockway-palvelussa, eivät Keski-kirjastojen verkkokirjastossa asiakkaan omissa lainoissa.

Verkkokursseja voi käyttää kaikilla yleisimmillä, päivitetyillä selaimilla. Kursseja voi katsoa tietokoneella, tabletilla, ja älypuhelimella, mutta välineet, metronomi, viritin ja äänitä itse-toiminto, toimivat ainoastaan tietokoneella. Verkkoyhteyden tulee olla yli 2 Mb/sekunti, jotta videot toimivat sujuvasti. Lue lisää ja kirjaudu Rockway-palveluun täältä.

Naxos-musiikkipalvelu

Kirjastokortilla voi käyttää Naxos Music Library -musiikinkuuntelupalvelua. Kirjoita palveluun kirjastokorttisi asiakastunnus (tunnuslukua ei tarvita). Kuuntelu on mahdollista tietokoneilla, joissa on kuulokkeet, kovaääniset tai yleensä ääni käytössä.

Musiikki on streaming-muodossa eli sitä voi ainoastaan kuunnella. Palvelusta täytyy muistaa myös kirjautua ulos, jotta seuraava käyttäjä pääsee palveluun sisään. Palvelu on käytössä Keski-Suomen kirjastojen alueella. Yhtäaikaisesti käyttäjiä voi olla kahdeksan. Lue lisää ja kirjaudu Naxos music libraryyn tästä.

Naxos Spoken Word Library äänikirjat  

Naxos Spoken Word Library –palvelu sisältää pääsiassa englanninkielisiä äänikirjoja, mutta myös jonkin verran saksan-, ranskan- ja portugalinkielistä kirjallisuutta. Naxos Spoken Wordissa on aikuisten ja lasten kaunokirjallisuutta, enimmäkseen klassikoita. Lisäksi siellä on tietokirjoja, runoja, näytelmiä, rentoutusmusiikkia, luonnonääniä (esim. linnunlaulua) ja kielikursseja.

Palvelussa on tällä hetkellä yli 6000 äänikirjaa, uusia äänikirjoja lisätään kuukausittain. Palveluun kirjaudutaan kirjastokortilla. Lue lisää ja kirjaudu Naxos spoken word library -palveluun tästä.

Kirjasampo

Kirjasampo on kaunokirjallisuuteen keskittyvä verkkopalvelu joka perustuu kirjastojen laajoille kaunokirjallisuuskokoelmille. Laaja ja kattava verkkopalvelu, josta tavoittaa myös vanhempaa ja vähemmän kysyttyä kirjallisuutta. Se auttaa löytämään uusia lukukokemuksia monipuolisesti ja helposti.

Palvelun yhteydessä on myös Kirjakalenteri josta voit katsoa, kuunnella ja hakea Ylen kirjallisuusohjelmat, teokset ja tekijät.

Kysy kirjastonhoitajalta

Suomen kirjastoilla on yhteinen verkkotietopalvelu. Mukana vastaamassa on 75 kirjastoa. Kysymyksiin pyritään vastaamaan kolmen arkipäivän kuluessa. Saat vastauksen sähköpostiisi. Arkistosta voit etsiä aiemmin kysyttyjä kysymyksiä.

Erikoistietämystä palvelussa tarjoavat 20:n erikoiskirjaston sekä tietopalvelun ammattilaiset. Kysy kirjastonhoitajalta -palveluun pääset tästä.

Viittomakielinen eKirjasto

Viittomakielinen kirjasto on Kuurojen Liiton ylläpitämä verkkopalvelu, Kirjaston aineisto koostuu noin 350 viittomakielisestä videosta. Osa materiaalista on käännetty suomeksi tai ruotsiksi. Videot on luokiteltu kuuteen pääluokkaan ja jokaisella pääluokalla on useita alaluokkia. Kaikista videoista on laadittu kuvailutekstit, videot on asiasanoitettu ja niiden tekijätiedot on merkitty näkyviin.

Kirjasto on vapaasti kaikkien käytettävissä ilman kirjautumista. Ainoastaan videoiden kommentointi ja soittolistatoiminnon käyttö edellyttävät sitä. Sivusto toimii kaikilla päätelaitteilla.

Langaton verkko

Pääkirjastossa, Kuorevedellä ja Länkipohjassa on avoin ja maksuton langaton verkko (Wi-Fi) kannettavalla tietokoneella tai älypuhelimella käytettäväksi. Kirjasto ei vastaa mahdollisista ongelmista tai vahingoista verkon käytön yhteydessä.

Huolehdithan että laitteesi palomuuri, virusturva ja käyttöjärjestelmä ovat ajan tasalla, jotta käyttö on turvallista.

Jaa sosiaalisessa mediassa