Ajankohtaista kirjastossa

24.5. pääkirjastossa ei ole palveluaikaa klo 12-15.30 välillä

Perjantaina 24.5. kirjaston henkilökunta osallistuu kehittämisiltapäivään, jolloin asiakaspalvelua ei ole klo 12-15.30 välillä. Kirjasto on auki ja lainaamaan ja palauttamaan pääsee ilman kirjautumista.

Palvelemme normaalisti aamulla klo 9-12 ja iltapäivällä klo 15.30-17.

Helatorstain aikaan

Pääkirjaston palveluaika helatorstain aattona keskiviikkona 8. toukokuuta on kello 9-19.
Helatorstaina 9. toukokuuta ei ole palveluaikaa.

Pääkirjaston omatoimiajat:

 • keskiviikkona 8. toukokuuta kello 7-9 ja 19-21
 • torstaina 9. toukokuuta kello 7-21

Omatoimikirjastoihin Jämsänkoskella, Kuorevedellä ja Länkipohjassa voi kirjautua päivittäin kello 7-21.

Pääkirjasto kesäajassa elokuun loppuun asti

Kesän myötä pääkirjastossa ei ole palveluaikaa lauantaisin. Palveluaikaa on maanantaista torstaihin kello 9-19 ja perjantaisin kello 9-17. Katso kaikki aukioloajat.

 

E-Kirjasto tuo muutoksia sähköisten aineistojen tarjontaan

Kuntien yhteinen E-kirjasto on avattu 29.4. Palvelua voi alkuun käyttää mobiilisovelluksella.

E-kirjasto sisältää ääni- ja e-kirjoja sekä -lehtiä. Aineistoa hankitaan koko ajan lisää, joten uutta luettavaa ja kuunneltavaa tulee viikottain.

Epressin aikakausilehtiä sisältävä palvelu lakkaa Keski-kirjastoissa 30.4. Jatkossa aikakauslehtiä voi lukea E-kirjaston kautta. Epressin sanomalehdet säilyvät jatkossakin käytettävissä kirjastojen asiakaskoneilta.

Ellibsin e-kirjojen tarjonta lakkaa Keski-kirjastoissa 30.6.

Lisätietoja: Kansalliskirjasto/ e-kirjasto

Pääkirjaston omatoimiajat 30.4.2024 alkaen

Pääkirjaston omatoimiaikaan on tehty muutos, joka huomioi vappuaaton ja uudenvuodenaaton tuomat mahdolliset riskit häiriökäytökseen suuressa taajamassa, ja säätää kirjaston omatoimiaika päättymään klo 17. Pienempien taajamien; Jämsänkosken, Kuoreveden ja Länkipohjan osalta tarvetta ei toistaiseksi ole.

Omatoimiajat:
ma – to 7–9, 19–21 (7–21, kun palveluaikaa ei ole)
pe 7–9 (7–17, kun palveluaikaa ei ole)
la – su, vappuaatto, uudenvuodenaatto 7–17

Omatoimikirjastoihin Jämsänkoskella, Kuorevedellä ja Länkipohjassa voi kirjautua päivittäin kello 7-21.

Lisätietoja: Kirjastopalvelupäällikkö Risto Heikkinen, p. 044 705 8321

Pääkirjastolla korjauksia ilmanvaihtoon ja kattorakenteisiin

Pääkirjasto Raitilla parannetaan sisäilmaolosuhteita ja käyttäjien viihtyvyyttä. Korjaustoimenpiteiden ei oleteta rajoittavan kirjaston asiakas- tai työkäyttöä. Työterveyshuollon mukaan Raitin tilan käyttöä voi jatkaa turvallisesti.

Korjaustoimenpiteet ovat seurausta lokakuussa suoritetun sisäilmatutkimuksen aiheuttamista lisäselvityksistä. Tiloista otetuissa kuitunäytteissä ilmeni teollisia mineraalikuituja. Epäpuhtauksien lähteeksi on paikannettu tuloilmakanavat. Tarkemmat korjaustarveselvitykset ovat käynnistymässä.

Raitilla on ollut useita vesivuotoja syksyn ja talven aikana. Kattovuodot liittyvät pääasiassa ympäröivien seinärakenteiden vuotoihin ja IV-konehuoneen katon vuotoon nuorisotilojen yllä. Katon korjaustoimet ovat käynnistymässä heti sään salliessa.

Kattoa on jo korjattu aikaisemmin, useassa vaiheessa syksystä 2022 alkaen.

– Haluamme varmistaa Raitilla, että tilat ovat turvallisia ja viihtyisiä kaikille käyttäjilleen, kirjastopalvelupäällikkö Risto Heikkinen toteaa.

Kaupunki otti käyttöön Raitin toimitilat Forumissa kesällä 2022. Raitilla sijaitsee kirjaston lisäksi kaupungin neuvonta sekä kulttuuri-, liikunta- ja nuorisopalvelut. Tiloissa työskentelee yhteensä 20 henkilöä.

Lisätietoja:
Kirjastopalvelupäällikkö Risto Heikkinen, p. 044 705 8321
Työsuojelupäällikkö Hannele Rahkonen, p. 040 571 2088
Business Network Oy, Juuso Paavola, p. 044 366 6937

Cineast-elokuvapalvelu avautui Keskin asiakkaille

Upouusi kirjastoille kehitetty elokuvapalvelu Cineast tarjoaa monipuolista katseltavaa eri ikäisille asiakkaille. Palvelua käyttääksesi tarvitset vain Keski-kirjastokortin ja PIN-koodin. Palveluun voi luoda oman käyttäjätunnuksen, mutta se ei ole pakollista. Cineastia voit käyttää joko tietokoneen selaimella tai Cineast-sovelluksella älylaitteellasi.

Pikaohje palvelun käyttämiseen

 • Cineast löytyy verkkokirjaston e-kirjastosivujen kautta tai suoraan verkko-osoitteesta cineast.fi.
 • Valitse ensin kirjastovalikosta Keski, minkä jälkeen pääset palveluun sisälle.
 • Koko valikoimaa pääset tarkastelemaan yläpalkin A-Ö-valikosta.
 • Voit tämän jälkeen rajata näkymää yläpalkin rajaustoiminnoilla (esim. lajityyppi, kieli, ikäraja).
 • Valitse elokuva ja vahvista laina kirjastokorttisi numerolla ja pin-koodilla. Tämän jälkeen voit aloittaa katselun. Jos luot oman käyttäjätunnuksen palveluun, kirjaudu jatkossa sillä. Käyttäjätunnus helpottaa katselua ja mahdollistaa suosikkilistan tekemisen, katseluhistorian tallentumisen ja lasten tilan.
 • Tarkemmat ohjeet löytyvät tietoa kirjastoille -osiosta, mihin pääset sivun alalaidasta tai kirjautumisen jälkeen omista tiedoistasi sivun oikeasta yläkulmasta.

Hyvä tietää

 • Asiakaskohtainen katselurajoitus on 4 elokuvaa kuukaudessa. Lainarajat nollataan joka kuukauden ensimmäisenä päivänä.
 • Sinulla on 48 tuntia aikaa katsoa elokuva, tänä aikana voit katsoa elokuvan niin monta kertaa kuin haluat. Sivusto myös muistaa missä kohtaa katsominen on lopetettu, joten voit halutessasi jatkaa katsomista siitä mihin jäit.
 • Katselukerta rekisteröityy heti kun aloitat elokuvan. Jos haluat tutustua elokuvaan ennen sen valitsemista, kannattaa katsoa ensin elokuvan tietosivulta löytyvä traileri.
 • Cineastiin lisätään uutta sisältöä joka viikko. Valikoimasta myös poistuu elokuvia, näistä palvelu ilmoittaa etukäteen.
 • Ilmainen Cineast-sovellus on tarjolla App Storessa (Apple-laitteet) ja Google Play -kaupassa (Android-laitteet). Sovelluksessa on Chromecast- ja Apple TV -tuki.

Jyväskylän kaupunginkirjaston elokuvavalitsija Antti nostaa Cineastin valikoimista 10 erityistä elokuvaa, jotka ovat ensi kertaa Keski-kirjastojen asiakkaille tarjolla.

Kirjaston tapahtumat

Jämsän seudun tapahtumat löytyy tapahtumakalenterista.

 • Digiopastus

  Jämsän pääkirjasto, Keskuskatu 2, 42100 Jämsä

  Digiopastus jatkuu! Maanantaisin klo 15-16 on tarjolla ilman ajanvarausta maksutonta digiopastusta Jämsän pääkirjaston monitoimitilassa. Digiopastus jatkuu myös keväällä pääkirjaston hiljaisessa tilassa maanantaisin klo 15-16....

 • Kuoreveden kirjaston satutuokiot

  Lentoasemantie 1, 35600 Jämsä

  Satutuokioilla sukellamme seikkailujen maailmaan! Kirjastojen satutuokiot on pääsääntöisesti suunnattu alle kouluikäisille lapsille, mutta kaikenikäiset satujen ystävät ovat yhtä tervetulleita. Satutuokion pituus on noin 30 min....

 • Tietokirjallisuuden lukupiiri

  18:00 19:30

  Keskuskatu 2, 42100 Jämsä

  Tietokirjallisuuden lukupiirin kevään viimeinen kokoontuminen on 30.5. Pääkirjaston monitoimitilassa kello 18 käsittelyssä on Miikka Tarpeenniemen teos Murhattu paavi?. Piirissä sovitaan ensi syksyn lukupiirin teoksista. Piiriä...

 • Riitta Vänskän, Elli Tomperin ja Tiina Lehtosen yhteisnäyttely

  Keskuskatu 2, 42100 Jämsä

  Pääkirjastossa on Riitta Vänskän, Elli Tomperin ja Tiina Lehtosen yhteisnäyttely toukokuun loppuun asti. Näyttely on esillä kirjastosalissa ja jatkuu myös monitoimitilassa.

 • Jarmo Vuoren vitriininäyttely

  Keskuskatu 2, 42100 Jämsä

  Jarmo Vuoren vitriininäyttelyssä on esillä monenlaista historiaa. Toisessa on postimerkkivihkoja ja -blokkeja ja toisessa vitriinissä kenttäpostia, Suomen valtion leipäkortteja 1917-19, valtion ostokortteja ja mottitalkoot. Näyttely...

Jaa sosiaalisessa mediassa