ÄRM: Rakennemuutostyössä siirrytään kriisin hallinnasta uuden luomiseen

Äkillisen rakennemuutoksen (ÄRM) työryhmän viimeisessä kokoontumisessa osallistujat arvioivat työryhmän työtä ja vaikuttavuutta onnistuneeksi. Tärkeintä on ollut yhdessä tekeminen ja vahva sitoutuminen.

Jämsän kaupunki työryhmän kokoonkutsujana ja koordinoijana sai runsaasti kiitosta nopeasta reagoinnista tilanteeseen sekä vahvasta prosessijohtamisesta. Työryhmässä kiitosta saivat lisäksi mukana olleiden eri toimijoiden vahva sitoutuminen, sujuva yhteistyö sekä hyvä tiedonkulku.

Jämsän kaupunginjohtaja Hanna Helaste kuvaa rakennemuutostyötä ultramaratoniksi. Alkutaipaleella tärkeintä on katsoa eteenpäin ja etsiä reitit, joilla uutta alkua päästään luomaan. Työ jatkuu nyt yhteisellä kehittämistyöllä, jonka tavoitteena on korvata rakennemuutoksen aiheuttamia menetyksiä niin paikallis- kuin aluetasollakin.

–  Olen ylpeä ja kiitollinen työstä, jota olemme yhdessä tehneet. Äkillisen rakennemuutoksen osalta työryhmän työ laajassa eri toimijoiden kokoonpanossa päättyy. Rakennemuutoksen aika, eri toimijoiden työ ja palaute koostetaan yhteen tämän vaiheen päätökseksi. Kehittämistyö uudistuvan teollisuuden tavoitteiden saavuttamiseksi jatkuu suppeammissa eri toimijoiden yhteistyöryhmissä.

Äkillinen rakennemuutos on tilanne, jossa globalisaatio ja tuotantorakenteen muutokset aiheuttavat äkillisiä ja merkittäviä pysyviä vaikutuksia alueen kehittymiseen. Äkillisen rakennemuutoksen työryhmään ovat osallistuneet Jämsän kaupungin keskeisiä toimijoita sekä UPM Kaipolan, Kaipola Green Portin, Kaipola Recyclingin, Patrian, Keski-Suomen liiton, Keski-Suomen TE-toimiston, ELY-keskuksen, työ- ja elinkeinoministeriön, yrittäjäyhdistyksen ja Gradian edustajia sekä jämsäläiset kansanedustajat. Työryhmätyö on päättynyt.

Lisätietoja:

Kaupunginjohtaja Hanna Helaste, p. 0400 742 751

Jaa sosiaalisessa mediassa

Luo myös