Jämsän kaupungin varautuminen maahanmuuttoon

Venäjän hyökkäys Ukrainaan on aiheuttanut miljoonien ukrainalaisten pakenemisen kotimaastaan. Tilapäistä suojelua on Suomesta hakenut noin 15 000 pakolaista ja määrän arvioidaan kasvavan jopa 80 000 henkilöön. Jämsän kaupunginhallitus on ohjeistanut kaupungin viranhaltijoita varautumaan Ukrainan sotapakolaisten vastaanottoon ja palvelujen tarjoamiseen.

– Olemme viime viikkoina varautuneet pakolaisten vastaanottoon. Tilapäisen suojelun työryhmä kokoontui torstaina aamupäivällä maahanmuuton tilannekatsaukseen. Ensimmäiset perheet ovat asettuneet Jämsään, lapsia on aloittanut niin perusopetuksessa kuin varhaiskasvatuksessa. Tällä hetkellä meillä on valmius noin 200 – 300 pakolaisen vastaanottoon, kaupunginjohtaja Hanna Helaste kertoo.

Jyväskylän SPR on pyytänyt Jämsän kaupungilta asuntoja pakolaisten käyttöön. Mikäli SPR:n ja Maahanmuuttoviraston väliset sopimusasiat vahvistuvat, pakolaisten vastaanotto käynnistyy Jämsässä jo lähipäivinä. Pakolaiset tulevat sijoittumaan Jämsänmäen vapaana oleviin asuntoihin. Lisäksi Pihlajalinna on tiedottanut omien vastaanottokeskustensa suunnitelmista.

Vastaanottokeskus järjestää pakolaisille välttämättömyystarvikkeet. Muuta avustustoimintaa järjestetään toiminnan käynnistyessä ja siitä tiedotetaan erikseen.

Kaupungin verkkosivuilla on avattu Ukraina Info -sivu. Sivuille on koottu ajankohtaista infoa Ukrainan sotaan liittyvistä asioista ja muun muassa vapaaehtoisjärjestöjen yhteistietoja. Vapaaehtoiseksi avustajaksi Jämsässä voi ilmoittautua SPR:n verkkosivujen kautta.

Lisätietoja:

Kaupunginjohtaja Hanna Helaste, p. 0400 742 751
Toimitusjohtaja Jussi Aalto, Kiinteistö Oy Jämsänmäki, p. 040 179 4222

Jaa sosiaalisessa mediassa

Lue myös