Kasvuyritykset ja rahoittajat kohtasivat Himoksella

Suomen Yrityskehitys ja Jämsän kaupunki järjestivät toista kertaa Rahoituspaneelin Jämsän Himoksella maaliskuun 1. päivänä 2024. Rahoituspaneeli kokosi yhteen kasvuhakuisia yrityksiä ja rahoittajia ja tilaisuuteen sai osallistua myös etäyhteydellä. Tilaisuuden avasi Jämsän kaupungin elinvoimajohtaja Anna-Liisa Juurinen esittelemällä Jämsää ja sen lukuisia mahdollisuuksia.

Mikä on rahoituspaneeli?

Rahoituspaneeli on tarkoitettu sekä alkuvaiheen että myöhemmän vaiheen kasvuvaiheen yrityksille, jotka kartoittavat rahoituskelpoisuuttaan ja hakevat kasvurahoitusta. Tapahtumassa yritykset esittelevät liikeideansa, kasvusuunnitelmansa ja rahoitustarpeensa paneeliin kutsutuille yksityisille sekä julkisille rahoittajille. Rahoittajille puolestaan Rahoituspaneeli antaa mahdollisuuden tutustua mielenkiintoisiin yrityksiin sekä tilaisuuden sparrata heitä eteenpäin omalla asiantuntemuksellaan.

Kaipolan alueen liiketoimintamahdollisuudet

Suomen Yrityskehitys järjestää vuosittain viisi rahoituspaneelia. Jämsän Himoksella järjestetyn Rahoituspaneelin yhtenä kärkihankkeena on Kaipolan teollisuusalue Jämsässä. Paneelissa rahoitustarpeensa tai kasvusuunnitelmansa esittelivät: Valkea Energy Storage Kaipola Oy,  Kaipola Green Port Oy & Kaipola Circular Oy, SSE Suomen Säätöenergia Oy ja Finnforel Oy,  Dermeco Oy  ja IDiSS Industrial Oy. Osalla yrityksistä on investointisuunnitelmia tai jo olemassa olevaa toimintaa Kaipolassa.

Rahoitusmahdollisuudet yrityksille

Tilaisuudessa kuultiin myös monipuolisia asiantuntijapuheenvuoroja yritysten rahoitusmahdollisuuksista ja yhteistyökuvioista. Vastuullisuudesta ja vihreän siirtymän rahoituksesta kertoi Markus Raaska Finnvera Oyj:stä. Kanssasijoitusrahaston mahdollisuuksista kertoi Hannu Jungman Innovestor Group Oy:stä. Puolestaan pk-yritysten investointien ja kehittämisen rahoitusmahdollisuuksia avasi Jaakko Ryymin ELY-keskuksesta.

Rahoituspaneelin jälkeen yritykset ja rahoittajat mahdollisesti jatkavat keskusteluja rahoituksen mahdollisuuksista kahdenkeskisesti.  Jokainen yritys saa palautteen tilaisuuteen osallistuneilta rahoittajilta. Näistä neuvotteluista ja niistä syntyvistä mahdollisista sopimuksista tiedottavat yritykset itse.

Lisätiedot Projektipäällikkö Tikka-hanke Marja Salonen, p. 044 9018 997

Elinvoimajohtaja Anna-Liisa Juurinen, p. 040 747 7736

 

 

Tikka-hanke edistää uudistuvaa teollisuutta ja kaupungin elinvoimaa. Hankkeen mahdollistaa Keski-Suomen liiton myöntämä AKKE-rahoitus, jolla pyritään Jämsän äkillisen rakennemuutostilanteen hoitamiseen, koordinaatioon ja toimintaympäristön kehittämiseen uuden yritystoiminnan ja työpaikkojen luomiseksi.

Jaa sosiaalisessa mediassa

Read also