Solidaarisuutta Ukrainan kansalle

Venäjän hyökkäys Ukrainaan on ollut valtava järkytys koko Euroopalle. Jämsän kaupunki tukee Ukrainaa ja ukrainalaisia taistelussa demokratian ja rauhan puolesta.

– Ei Ukrainan eikä Venäjän kansalaiset ole valinneet tätä sotaa. Jämsässäkin elää ja asuu näistä maista lähtöisin olevia ihmisiä, joilla on suuri suru, hätä ja huoli kotimaastaan ja sen ihmisistä. Haluamme osoittaa myötätuntomme Ukrainalle ja myös koko yhteisöllemme, riippumatta siitä missä maassa kenenkin juuret ovat. Erityisesti osoitamme solidaarisuuttamme heille, joiden kotimaata, kansaa ja läheisiä sodan kärsimykset koskettavat eniten, vastakkainasettelulle ei ole sijaa, kaupunginjohtaja Hanna Helaste sanoo.

Monet suomalaiset kunnat ja kaupungit osoittavat tukeaan Ukrainan kansalle. Isoimmat kaupungit valmistelevat yhdessä avustusta sotaa käyvälle maalle. Suuret kaupungit kannustavat myös muita Suomen kuntia vastaavaan yhteistyöhön ja avustamiseen. Myös Kuntaliitto on ohjeistanut kuntia avun oikeassa kohdentamisessa. Useat kansainväliset avustusjärjestöt kuten SPR, Kirkon Ulkomaan apu ja Pelastakaa Lapset ry ovat käynnistäneet laajamittaiset keräykset hädän äärellä olevien ihmisten auttamiseksi.

Jämsän kaupunginjohtaja on tänään kaupunginhallituksen ohjeistamana tehnyt päätöksen, jonka mukaan Jämsän kaupunki tukee Ukrainaa 10 000 euron avustuksella. Avustus ohjataan Ukrainalle avustusjärjestöjen välityksellä.

Sota Euroopassa muuttaa radikaalisti turvallisuusympäristömme. Erilaisiin uhkiin varautuminen ja huoltovarmuuden ylläpitäminen ovat erittäin ajankohtaisia asioita myös meillä. Jämsän kaupunki on käynnistänyt työn valmiuden ja varautumisen päivittämiseksi.
– Vaikka akuuttia sodan uhkaa Suomessa ei ole, meidän tulee varautua Ukrainassa käytävän sodan välillisiin vaikutuksiin kuten maahanmuuttoon ja hankintojen toimitusketjujen varmistamiseen, Hanna Helaste toteaa.

Lisätietoja:

Kaupunginjohtaja Hanna Helaste, p. 0400 742 751

Jaa sosiaalisessa mediassa

Lue myös