Jätehuoltomääräykset, lomakkeet ja hinnasto

Pysymällä ajantasalla jätehuoltoa koskevista määräyksistä ja tiedottamalla meitä mahdollisista muutoksista jätehuolto sujuu mutkattomasti.

Kun nimi-, osoite- tai kiinteistön omistajatiedoissa tapahtuu muutos, voit ilmoittaa siitä helposti  lomakkeillamme.

 • Kunnan jätehuoltomääräykset tarkentavat jätelakia ja jäteasetusta. Ne ovat nimensä mukaisesti velvoittavia, eivät suosituksia.

 • Jäteasemilla otetaan vastaan kotitalouksien pieneriä. Osan jätteistä saa tuoda ilmaiseksi. Jäteasemien vastaanottohinnat koskevat niin Jämsänkosken, Länkipohjan kuin Hallin jäteasemia. Jäteasemien aukioloajat voit tarkistaa täältä.

  Jämsän ja Himoksen alueella käytetään erillisiä jätemaksutaksoja.

  Jämsän alueella kunnan järjestämästä jätehuollosta aiheutuvien kustannusten kattamiseksi jätteen haltijoilta peritään kiinteistökohtaisia neliportaisia vuosimaksuja sen mukaan, mikä on kiinteistön oma jätehuoltovarustus ja kuljetussopimustilanne.

  29.1.2001 jälkeen hyväksytyillä Himoksen alueen asemakaava-alueilla on kunnan järjestämä jätehuolto.

 • Jämsän ja Himoksen alueella käytetään erillisiä kiinteistötietoilmoitus lomakkeita. Kiinteistötietoilmoitusten avulla laskutustiedot pysyvät ajantasaisina.

  Jätekimpasta ja biojätteen pienimuotoisesta käsittelystä eli kompostoinnista tulee tehdä ilmoitus Jämsän kaupungin jätehuollolle. Kimppa-astia soveltuu esimerkiksi kiinteistölle, jolla jätteen syntyminen voi olla vähäistä tai epäsäännöllistä.

  Oheisilla lomakkeilla Jämsän kaupungilta on mahdollista hakea myös jätemaksun huojennusta tai jäteastian tyhjennysvälin pidentämistä. Jämsän kaupunki tekee lisäksi poikkeamispäätöksiä jätehuoltomääräyksistä koskien jätteen sijoittamista maahan korkeintaan 500 tonniin saakka.

Jaa sosiaalisessa mediassa