Äkillinen rakennemuutos (ÄRM)

Äkillinen rakennemuutos

UPM ilmoitti 26.8.2020 aikomuksensa sulkea Jämsän Kaipolassa toimivan paperitehtaansa. UPM:n paperintuotanto Kaipolassa on päättynyt  joulukuussa 2020.

Näille sivuille on koottu Jämsän äkilliseen rakennemuutokseen (ÄRM) liittyviä tietosisältöjä sekä yhteyshenkilöitä, jotka mielellään auttavat asioissa eteenpäin.

 • Työ- ja elinkeinoministeriö on jo tehnyt kansallisesta aluekehitysrahastosta 4,5 milj. euron rahoituspäätöksen Keski-Suomeen, joka kohdennetaan erityisesti Jämsään. Tästä yritysten investointi- ja kehittämishankkeisiin on kohdistettu ELY-keskuksen rahoitusta 3,5 miljoonaa euroa ja loput julkisiin aluekehittämishankkeisiin.

  Materiaali rahoitusinfosta 3.12.2020

   

  Joonas Nurminen

  yrityspalvelupäällikkö

  Kenraalintie 12, 42300 Jämsänkoski

  Marko Leppänen

  yrityspalvelupäällikkö

  Kenraalintie 12, 42300 Jämsänkoski
 • UPM:n paperitehtaan lakkauttaminen vapauttaa Kaipolasta runsaasti erilaista teolliseen ja yritystoimintaan soveltuvaa tilaa. Alueen jatkokäytöstä päättää UPM:n.

  Oletko kiinnostunut oman yritystoimintasi sijoittamisesta tai laajentamisesta Jämsän Kaipolaan. Ole yhteydessä Jämsän kaupungin sijoittumispalveluihin.

 • UPM:ltä on jäämässä työttömäksi iso joukko erilaisia osaajia. Keski-Suomen TE-Toimisto tarjoaa yrityksille palveluita, joiden tarkoituksena on helpottaa yrityksen rekrytointia ja osaavan työvoiman saatavuutta. Palveluvalikoimaan kuuluvat mm. rekrytointikoulutukset ja miitti-tapahtumat livenä tai virtuaalisesti. Näiden lisäksi tietenkin normaalit TE-toimiston palvelut.

  Mikäli olet kiinnostunut rekrytoimaan UPM:ltä työttömäksi jääviä tai ylipäänsä yritykselläsi on rekrytointitarpeita, ole yhteydessä TE-Toimistoon.

  Teija Kunnari

  Yritysasiantuntija

  Tiina Tikkakoski

  Yritysasiantuntija

 • Äkillisen rakennemuutoksen työryhmä on eri toimijoita yhteenkokoava tiedonvaihdon foorumi. Ryhmään kuuluu osallistujia seuraavista organisaatioista: UPM, Patria, Jämsän yrittäjät, TEM, Gradia, Keski-Suomen liitto, Keski-Suomen TE-toimisto, Keski-Suomen ELY, Jämsän Yrityskiinteistöt, Jämsek ja Jämsän kaupunki.

  Ryhmän puheenjohtajana toimii Jämsän kaupunginjohtaja Hanna Helaste.

Jaa sosiaalisessa mediassa