Näin meillä toimitaan

Tältä sivulta löydät tietoa, kuinka Jämsä Tehtaalla on tapana toimia. Yhteisömanagerin puoleen kannattaa kääntyä, mikäli sormi menee suuhun, eikä oikeaa toimintatapaa tilanteeseen tahdo löytyä.

Tehtaan käyttäjän TOP3 muistilista:

 • Jokainen käyttäjä omalta osaltaan huolehtii työpisteiden ja tilojen siisteydestä, jotta seuraavankin käyttäjän on mukava tulla. Kun lopetat työskentelyn:

  • pyyhit roskat pois pöydiltä ja puhdistusaineella työpisteen kosketuspinnat
  • laitat johdot ja näytöt paikoilleen, siten kun ne olivat tullessasi
  • viet roskat roskikseen ja huolehdit lajittelusta

  Jos sinulla on tarvetta siirrellä kalusteita, on mukavaa, että palauttelet alkuperäisen järjestyksen takaisin.

 • Varaukset on helppo tehdä Tehtaan varausjärjestelmästä jamsatehdas.desk.me. Työpisteet ovat varattavissa vuoden jokaiselle päivälle klo 6 – 22 väliselle ajalle. Ulko-ovi on auki arkisin klo 8 – 15 ja jos tarvitset sisäänpääsyä tämän ulkopuolella, huolehdi ovikoodista yhteisömanagerin kanssa.

  Tehtaalla on välillä vilkasta ja kaikki työpisteet voivat ovat varattuja. Siksi on tärkeää huolehtia, että sinun varauksesi ovat ajan tasalla. Peruuta varauksesi tai muokkaa sen aikaa tarpeesi muuttuessa. Näin jollekin työpistettä etsivälle voi vapautua juurikin hänen tarvitsemansa paikka Tehtaalta.

 • Pidät omalta osaltasi huolen siitä, että Tehtaalla on mukava tunnelma ja samalla hyvä työskentelyrauha.

  Puhe on osa työntekoa. Jos sinulla kuitenkin on paljon puheluita tai etäpalavereita, kannattaa katsoa josko ovellisia työpisteitä olisi vapaana.  Avokonttoritilasta löytyy mahtavasti äänieristetty puhelinkoppi, johon voit pistäytyä hoitamaan asiat, jotka vaativat yksityisyyttä tai jotka muuten vaativat paljon puhetta.

  Meillä Tehtaalla kohtaaminen, ystävällisyys ja toisten huomioonottaminen ovat tärkeitä arvoja. Ei tarvitse olla supersosiaalinen tullakseen Tehtaalle töihin. On kuitenkin hyvä olla valmis käymään ainakin lyhyitä keskusteluja muiden kanssa, sillä sinulle saatetaan esittää kysymys, kuka sä olet ja mitä sä työksesi teet.

Tietopaketti Tehtaan käyttäjälle

Käyttäjänä sinun on hyvä perehtyä ainakin Tehtaan pelisääntöihin. FAQ osiosta löydät vastauksia usein esitettyihin kysymyksiin. Käyttöohjeista selviää mm. kuinka muokkaat varaustasi tai kuinka säädät tuolin sinulle sopivaksi.

 • Jämsä Tehtaan pelisäännöt

  Päivitetty 10.3.2023 PK

  Olet osa yhteisöä

  Koska Jämsä Tehdas on niin reilu, että antaa tiloja tällä hetkellä maksutta käyttöösi, toivomme sinun olevan myös kiinnostunut Jämsä Tehdas -yhteisöstä. Meillä on tapana olla uteliaan kiinnostunut Tehtaalla työskentelevien ura-, opiskelu- ja osaamistaustoista ja varmaan sinullekin tullaan usein esittämään kysymys:”Hei kuka sä oot ja mitä sä tällä hetkellä teet”.

  Tehtaan Kohtaamistila on paikka, jossa saa luvan kanssa olla utelias ja herättää keskustelua.

  Aina torstaisin klo 12 Tehtaalla on päiväkahvit. Näissä läsnäolevat esittäytyvät lyhyesti ja joku aina vuorollaan kertoo omaa tarinaansa hieman tarkemmin. Jossain vaiheessa tulee olemaan sinunkin vuorosi.

  Tilojen varaaminen ja käyttäminen

  Varaat työpisteitä ja tiloja vain omiin tarpeisiisi eli ns. kaverin puolesta vaan varailen -tyyppisiä ratkaisuja et harrasta. Olet tietoinen, että Jämsä Tehdas on ensisijaisesti tarkoitettu työn tekemiseen ja työhön liittyvien tapaamisten pitopaikaksi sekä myös opintojen suorittamiseen. Mikäli mielessäsi on jotain muuta, voit keskustella asiasta ensi yhteisömanagerin kanssa.

  Tilat varataan Jämsä Tehtaan DeskMe-varausjärjestelmän kautta. Huomioithan varausta tehdessäsi, että tilan ulko-ovi on auki arkisin klo 8-15 välisenä aikana, mutta työpäiväsi voi alkaa jo klo 6 ja sitä voit jatkaa aina klo 22 asti. Yöksi on mentävä kotiin. Oven aukioloaikojen ulkopuolella käyttäjät voivat päästä sisälle ovikoodilla, jonka saa yhteisömanagerilta.

  Käyttäjä on velvollinen maksamaan mahdollisen vartiointilaskun, joka aiheutuu klo 22 jälkeisestä Tehtaalla olemista.

  Varatessasi työpisteen, oletamme sinun tutustuneen Jämsä Tehtaan turvallisuusohjeisiin ja pelisääntöihin. Varausjärjestelmän käyttäjät näkevät toistensa tekemät varaukset.

  Kuinka paljon voit tehdä varauksia

  Jämsä Tehdas on paikka tilapäisen työn tekemiseen, etkä voi siirtää yrityksesi tai työnantajasi toimintoja täysaikaisesti Jämsä Tehtaan tiloihin. Varausjärjestelmässä työpisteiden varaamista ei ole mitenkään rajoitettu. Luotamme, ettei sinulla ole ajatustakaan varata jotain tiettyä työpistettä aina perjantaipäivälle seuraavan vuoden ajaksi. Joku muukin saattaa haluta välillä käyttää juuri sitä samaa ”sinun” työpistettä.

  Jos käytät Tehtaan palveluita säännöllisesti, varauksia voit tehdä 2-3 päivää viikossa, ja enemmänkin jos Tehtaalla näyttää tilaa olevan. Varauksia voit tehdä tulevaisuuteen tarpeeseesi mukaan.

  • Kokoustiloja varataan ensisijaisesti palavereita ja teamseja varten. Ethän varaan näitä tiloja varulta etukäteen, jos sulla sattuu vaikka palavereita olemaan.
  • Avokonttorissa olevia työpisteitä voit varata enemmän etupainotteisesti tulevaisuuteen kuitenkin yleisen periaatteen mukaan eli ei täysiä viikkoja etukäteen.

  Muokkaa tai peru varauksiasi aikataulujen muuttuessa

  Tehtaalla on päiviä ja hetkiä, jolloin kaikki tarjolla olevat työpisteet ovat varattuja ja käytössä. Mikäli et tarvitsekaan varaamaasi pistettä, muistathan perua sen mahdollisimman ajoissa. Jos aikataulusi muuttuvat ja saavutkin Tehtaalle oletettua myöhemmin, päivitä varaustasi. Näin ruuhka-aikana löytyy mahdollisimman monelle työpiste.

  Mikäli kokopäivän varauksissa et ole saapunut paikanpäälle tunnin sisällä varauksen merkitystä alkamisajankohdasta, voi yhteisömanageri vapauttaa varauksesi. Lyhyemmissä varauksissa vapauttaminen voi tapahtua puolen tunnin jälkeen varauksen merkitystä alkamisesta.

  Tullaan paikalle terveenä ja ollaan vastuullisesti

  Mahtavaa, että tulet paikanpäälle vain terveenä. Mikäli kuitenkin käy niin, että työpäivän aikana alat tuntemaan olosi kipeäksi, on suositeltavaa luovuttaa ja lähteä kotiin päin.

  Huolehdit hygieniasta. Sisäänkäyntien yhteydessä löytyy heti käsihuuhde, jota luonnollisesti käytät. Käsienpesumahdollisuudet ovat tarjolla wc-tiloissa ja keittiöpisteissä. Huolehdi myös oikeaoppisesta yskimisestä.

  Työskenteleminen

  Pidät omalta osaltasi huolen siitä, että Tehtaalla on mukava tunnelma ja samalla hyvä työskentelyrauha.

  Emme ole kirjasto eli puhe kuuluu osaksi työntekemistä. Toki jos sinulla on koko päivän puheluita tai etäpalavereita, kannattaa katsoa josko työtiloja eli liukuovellisia työpisteitä olisi vapaana.

  Avokonttoritilasta löytyy mahtavasti äänieristettyä puhelinkoppi, johon voit pitäytyä hoitamaan asiat, jotka vaativat yksityisyyttä tai jotka muuten vaativat paljon puhetta.

  Kokouskopit tarjoaa vähän äänieristetymmän vaihtoehdon palavereihin.

  Kahvittelu ja syöminen

  Tiloista löytyy jääkaappi, jossa voit säilyttää omia eväitäsi ja mikro, jolla saat ruuat lämpimiksi.

  Kahvipannu porisee yleensä aamu- ja iltapäiväkahvin aikaan. Tarjolla on  tummapaahtoista kahvia sekä monipuolinen valikoima teetä. Voit halutessasi rikastuttaa ja tutustuttaa meitä tehdaslaisia myös omiin mieltymyksiisi.

  Tehtaan kahvipöydän äärellä voit luontevasti tutustua muihin tehdaslaisiin.

  Talo tarjoaa astiat käyttöösi, mutta sinun tehtäväksi jää likaisten astioiden palauttelu tiskikoneeseen, jotta ne taas seuraavana päivänä on mahdollista ottaa käyttöön.

  Pidät huolta työpisteistä ja siisteydestä

  Työskentelyn jälkeen huolehdit, että työpiste jää hyvään kuntoon. Roskat pois pöydiltä ja työpiste muutenkin sellaiseksi kuin se oli tullessasikin. Työpisteeltä löytyy desinfioivaa puhdistusainetta, jolla pyyhkäiset työpöydän, näppäimistön ja hiiren.

  Jos sinulla on tarve irrottaa johtoja telakasta, laitathan ne takaisin lähtiessäsi.

  Mikäli työpäivän aikana sattuu vahinko eli vaikka kahvia läikkyy, niin siivoathan jälkesi. Meillä kyllä käy siistijät paikalla kaksi kertaa viikossa (yleensä maanantai- ja torstaiaamuisin), mutta kuivuneiden kahviläikkien putsailuun kuluu kohtuuttomasti aikaa.

  Meillä ollaan kuin kotona eli ulkokengät jätämme naulakolle ja sisällä kuljemme sukkasillaan tai sisätöppösillä. Näin varmistamme, että paikat pysyvät siistimpinä ja töihin on aina mukava tulla.

  Varmistat myös, että donkkiheitot roskikseen uppoavat ja tarvittaessa käyt nappaamassa levypallon.

  Kun lopetat työskentelyn, keräät luonnollisesti tavarat mukaasi. Jämsä Tehtaalta löytyy lukollisia säilytyskaappeja, joihin voit jättää tavaroita esim. yönylisäilytykseen, jos et kaikkea halua kantaa mukanasi ja olet seuraavana päivänä tulossa takaisin.

  Lajittelu

  Tehtaan keittiöpisteestä löytyy keräysastiat bio-, lasi- ja metallijätteelle sekä puhtaalle kartongille ja pahville. Muut Tehtaan roskikset on tarkoitettu polttojätteelle.

  Kalusteista ja varusteista huolehtiminen

  Huolehdit Jämsä Tehtaan kalusteista ja varusteista kuten omistasi (edellyttäen, että olet tarkka omaisuutesi perään) ja mikäli vahinkoja sattuu tai korjattavaa ilmenee, vinkkaat siitä yhteisömanagerille.

  Vierailu ja tutustuminen Jämsä Tehtaan –tiloihin

  Jämsä Tehtaan yhteisömanageri esittelee mielellään tiloja niistä kiinnostuneille. On hyvä sopia ajankohta etukäteen yhteisömanagerin kanssa, mutta toki paikan päälle voi tulla ilman ajanvaraustakin.

  Tehtaalla valvotaan

  Jokainen Tehtaan käyttäjä valvoo myös omaa toimintaansa, jotta paikat pysyvät kunnossa. Siltä varalta, että jotain kuitenkin voi tapahtua on tiloissa myös tallentava kameravalvonta. Tallennuksia säilytetään maksimissaan neljän viikon ajan ja ne ovat vahvoilla salasanoilla turvattuja. Tallenteita katsellaan vain ongelmatilanteissa.

  Oletamme, että sinä ja tehtaanjohtaja nukkuu yöt, joten Tehtaalla on hälytykset päällä klo 22 – 06 välisenä aikana, eikä Tehtaalla voi silloin työskennellä. Mikäli satut vahingossa jäämään Tehtaalle ylitöihin ja aiheutat hälytyksen, huolehdit myös vartiointiyrityksen valvontamaksusta (40 € + alv 24%).

  Tehtaan viestintä

  Jämsä Tehdas kertoo aktiivisesti itsestään, toiminnastaan sekä Tehtaan käyttäjistä eri sähköisissä kanavissa, ja joskus jopa painetussa mediassakin. Jotta meillä olisi mukavaa ja rikasta sisältöä, pyrimme tallentamaan Tehtaan arkea monipuolisesti valo- ja videokuvin.

  Käyttämällä Jämsä Tehtaan palveluita annat luvan, että sinua voidaan valo- / videokuvata Tehtaan tiloissa, ja että materiaalia voidaan käyttää Tehtaan viestinnässä. Luonnollisesti pyrimme ottamaan huomioon, mikäli et halua näkyä Tehtaan kuvissa. Mikäli olemme onnistuneet tallentamaan sellaisen otoksen, jota toivoisit ettei sitä käytetä, ilmoitathan siitä yhteisömanagerille.

  Saat myös itse viestiä ja somettaa työskentelystäsi Jämsä Tehtaalla. Mikäli sometat, olisi mahtavaa, jos käyttäisit postauksissa seuraavia hästägejä: #jämsätehdas #hyvätyöpäiväkokemus #jämsä #keskisuomi. Toivomme kuitenkin, että Jämsä Tehdasta ei sosiaalisessa mediassa kytketä minkään puolueen toimintaan eikä vaalityöhön.

 • Tehtaan FAQ vastaukset

  Täältä löydät vastauksia usein esitettyihin kysymyksiin.

  Onko Tehtaan tilat käytettävissä tosiaan maksuttomana?

  Kyllä on. Tilaa ylläpitää Jämsän kaupunki ja tällä hetkellä maksuttoman toiminnan mahdollistaa Keski-Suomen liiton myöntämä rahoitus. Nykyinen rahoitus on olemassa vuoden 2025 loppuun asti.

  Mihin voin jättää auton tai polkupyörän parkkiin työpäivän ajaksi?

  Tehtaan rakennuksen molemmilta puolin löytyy kiekotonta pysäköintitilaa. Vaikka sisäänkäynnin edessä olevalla alueella on liikennemerkki maks 30 minuuttia, voi siinä pysäköidä työpäivän ajaksi. On kuitenkin kohteliasta, ettet jätä autoasi päiväksi parkkiin R-Kioskin paikoille.

  Pysäköinti Jämsä Tehtaalla on mahdollista talon molemmilla puolilla.

  Polkupyörät kannattaa laittaa parkkiin talon OK-auton puoleiselle puolelle, josta löytyy myös pyöräteline.

  Sisäänkäynti tapahtuu Lindemaninkadun puolelta.

  Jos tulen töihin pyörällä, onko Tehtaalla suihkutiloja?

  Samassa rakennuksessa toimii kuntokeskus Karboni. Olemme sopineet Karbonin kanssa, että tehdaslaiset voivat käyttää Karbonin suihkutiloja. Yhteisömanagerilta löytyy ”lätkä”, jolla pääsee Karbonin tiloihin suihkuun.

  Mitä ruokapaikkoja löytyy Tehtaan läheltä?

  Lyhyen kävelymatkan päästä löytyy useita lounaspaikkoja, mm. Vitikkalan kartano, Vehnäleipä, Elonen ja Döner. Lisäksi lähellä olevasta K-marketista löytyy ruuan noutopiste.

  Onko Tehtaan tilat käytössä ainoastaan arkisin klo 8-15 välisenä aikana?

  Tehtaan ovet ovat auki arkisin 8-15, mutta työpäivää voit jatkaa aina klo 22 asti. Ulos pääset siis klo 15 jälkeenkin, joten töitä ei tarvitse keskeyttää. Jos poistut tilasta klo 15 jälkeen, huolehdit vaan, että ovi ei jää auki. Isojen tilojen valot sammuvat itsestään, kun liike tiloissa loppuu.

  Mikäli sinulla olisi tarvetta päästä Tehtaalle iltaisin tai viikonloppuisin, ole rohkeasti yhteydessä yhteisömanageriin. Asiat saadaan kyllä sujumaan eli yhteisömanageri tekee sinulle ovikoodin.

  Mitä teen, jos lähden ennen varauksen päättymistä?

  Jos et tarvitsekaan tilaa koko varauksen ajalle ja lähdetkin esimerkiksi tunnin aikaisemmin, on toivottavaa, että muokkaat varauksen päättymisajankohtaa. Jollain toisella saattaa olla juurikin tarve sinulta vapautuvalle ajalle.

  Olen opiskelija. Voinko käyttää Tehtaan tiloja?

  No ehdottomasti! Varsinkin ilta- ja viikonloppuaikaan Tehtaalla on hyvin tilaa opiskeluun. Jämsä Tehtaan käyttäjissä on tälläkin hetkellä opiskelijoita eli tilojen käyttäminen opiskeluun on myös mahdollista.

  Voinko varata jonkun tilan koko päiväksi?

  No todellakin!

  Työpisteen tai työtilan voit varata juuri tarvitsemallesi ajalle. Varaus voi kestää koko päivän tai jos jos tarvitset tilaa vain pari tuntia, on sekin mahdollista.

  Varaukset teet osoitteessa jamsatehdas.desk.me-osoitteessa

  Kuinka paljon voin käyttää Jämsä Tehtaan tiloja?

  Jämsä Tehdas haluaa tarjota hyvän työpäiväkokemuksen mahdollisimman monelle. Kuinka paljon on paljon on riippuvainen yleisestä varausasteesta. 2-3 työpäivää viikossa Tehtaalla on sopiva ohjenuora eli sen verran viikon työpäivistä voit huoletta tehdä tehtaalla, jos vaan tilaa on.  Jos ”kiintiösi” viikon osalta on ns. täynnä, mutta illasta näyttää siltä, että paikkoja on seuraavalle päivälle vielä vapaana, niin älä epäröi tehdä varausta.

  Pidetään kuitenkin siitä kiinni, ettei viikkoja etukäteen varata esim. jotain tiettyä työpistettä aina perjantaille. Näin jokaiselle tarjoutuu mahdollisuus kokea työpäivä juuri siltä pisteeltä.

  Miten toimin, jos järjestän palaverin Tehtaalla?

  Sinä toimit vieraidesi isäntänä/emäntänä palaverin ajan.

  Käytännössä tämä tarkoittaa seuraavia asioita:

  • Huolehdit, että vieraasi tietävät Tehtaan tärkeimmät vierailuun liittyvät toimintatavat. Näihin kuuluvat vähintään kertominen sukkasillaan tepastelusta sekä muista hygieniaohjeista kertominen. Lisäksi on hyvä informoida, että Tehtaalla on tallentava kameravalvonta.
  • Ennen palaveria huolehdit vieraidesi vastaanottamisesta. Vieraat voivat tulla Tehtaalle myös takaovesta.

  Mikäli palaveriin osallistuu maksimissaan 6 henkilöä, voit tarjota kahvit ”Tehtaan piikkiin”. Jos osallistujia on enemmän, on kohteliasta tuoda Tehtaalle paketti tummapaahtoista kahvia. Toki kahvipaketin saat tuoda muutenkin. 🙂

  Pystynkö muokkaamaan tekemääni varausta tai poistamaan sen?

  Kyllä. Katso ohje varauksen muokkaamiseksi ohjeista.

  Voinko ilmoittaa yritykseni osoitteeksi Jämsä Tehtaan?

  Tehtaalla ei ole tarjota kiinteää pysyvää työpistettä sitä tarvitseville, eikä Tehdasta voi käyttää yrityksen osoitteena. Pyrimme löytämään verkostoomme sellaisia kaupallisia toimitilatarjoajia, joiden kautta pysyvämpi sijoittuminen Jämsä Tehdas -yhteisöön olisi mahdollista.

  Voiko yhdistykset, seurat tai vastaavat pitää kokouksiaan Jämsä Tehtaalla?

  Jämsä Tehtaalla järjestettävät tapahtumat ja kokoukset liittyvät ainakin jollain tavalla työntekemiseen ja oppimiseen.

  Toki ilta-aikaan ja viikonloppuisin Tehtaan käyttö on työn tekemiseen vähäisempää ja tilaa muullekin käytölle voisi olla. Jos olet jo Tehtaan käyttäjä ja yhdistys-/seuratyöhön liittyvä palaveri olisi kätevä järjestää Tehtaalla, kysäise asiasta yhteisömanagerilta.

  Jämsän kaupungilla on kokouskäyttöön tarjolla esim. entisöidyn puukoulun tiloja, joita voi tiedustella kaupungin neuvonnasta (puh. 040 825 2797).

 • Kuinka muokkaan tai poistan varauksen?

  Jos olet jo kyseisellä pisteellä, niin voit skannata pöydässä olevan QR-koodin, jolloin varausjärjestelmästä aukeaa kyseisen pisteen varaustilanne.

  Mikäli haluat selailla kaikkia tekemiäsi varauksia ja mahdollisesti muokata niitä, omiin varauksiin pääset seuraavasti.

  Klikkaa varausjärjestelmässä oikeasta yläreunasta omaa nimeäsi ja valitse sen jälkeen ’Omat tietoni’

  Avautuvasta näkymästä pystyt helposti näkemään kaikki tekemäsi varaukset. Valitse haluamasi päivä ja klikkaa kyseisen päivän varausta.

  Tämän jälkeen painat varauksen kohdalla muokkaa painiketta.

  Tässä näkymässä voit muuttaa varauksen alkamis- ja päättymisaikaa tai poistaa varauksen kokonaan.

 • Kirjautuminen Jämsä Tehtaan wlan-verkkoon

  Tehtaalla on käytössä wlan-verkko, jonka kautta saat valokuituyhteyden ulkomaailmaan.

  Jämsä Tehtaan wlan-verkon nimi on Jamsa Tehdas. Verkon salasana on saatavilla työpisteiden näytön alareunasta sekä varauksen vahvistusviestissä.

  Mikäli liittyminen ei onnistu ensimmäisellä yrittämällä, älä luovuta, vaan kokeile useammin (3-4 kertaa). 😉

 • Näin säädät Tehtaan työtuolin hyvään asentoon

  Tehtaalla on käytössä Martelan James-työtuoleja. Tuolista löytyy monipuoliset säädöt joka suuntaa. Kannattaa tutustua alla olevaan videoon ja osaat säätää itsellesi mukavan istumiskokemuksen.

 • Tehtaalla onnistuu tulostaminen, skannaaminen ja kopiointi

  Tehtaalta löytyy monitoimilaite tulostamista, skannaamista ja kopiointia varten.

  Tulostaminen muistitikun avulla

  Tehtaalla tulostaminen on kaikista helpointa oman muistitikun avulla. Tarvittaessa tikkua voi lainata tulostamisen ajaksi yhteisömanagerilta.

  Eipä muuta kuin tulostettavat materiaalit pdf-muodossa tikulle ja monitoimilaitetta kohti.

  Tulostimen vasemmassa sivussa on kohta, johon muistitikku laitetaan kiinni.

  Malta odottaa hetki ja näyttöön avautuu alla oleva näkymä.

   

  Napauta kohtaa Tulosta asiakirja ulkoisesta muistista. Näytölle avautuu näkymä, josta valitaan haluttu tiedosto ja painetaan Tulosta.

   

  Avautuvasta ikkunasta valitset tulostusasetukset ja paina lopuksi Käynnistä.

  Sitten vain tulosteet kainaloon ja eteenpäin!

  Muistathan palauttaa mahdollisesti lainaamasi muistikortin yhteisömanagerille.

  Skannaus sähköpostiin

  Monitoimilaitetta voi käyttää myös skannaamiseen. Ei muuta kuin skannattavat paperit kainaloon ja mars monitoimilaitetta kohti.

  Valitse Skannaus aloitusnäytöltä.

  Näkyviin tulee tulostimen osoitekirjan Suosikit. Valitse vasemmasta valikosta Suorasyöttö.

  Sen jälkeen valitse ruudulta sähköposti.

  Syötä sähköpostiosoite kenttään, paina väkästä.

  Laita skannattava paperi valmiiksi skannausta varten. Voit skannata yksittäisiä sivuja myös tasolta.

  Lopuksi paina käynnistä. Paperi tulee ulos hyvin nopeasti alempaan lokeroon.

  Sen jälkeen vaan sähköpostin ääreen odottelemaan.

 • Jämsä Tehtaan turvallisuuteen liittyvä dokumentaatio

  Tehtaan hätäpoistumistiet ja sammuttimet

  Tehtaalla on käytössä 3 hätäpoistumistietä: Yksi kohtaamistilassa, yksi avokonttorissa ja yksi monitilassa. Hätäpoistumistiet merkitty karttaan.

  Sammuttimet ja sammutinpeite löytyvät kohtaamistilasta sekä avokonttoritilasta. Paikat merkitty karttaan.

  Kohtaamistilasta sammuttimen alapuolelta löytyy myös ensiapulaukku.

  Kiinteistön pelastussuunnitelman löydät tästä linkistä.

  Hygienia

  Tilan käyttäjänä toimi vastuullisesti. Tulet paikanpäälle ainoastaan terveenä, huolehdit käsihygieniasta ja muistat yskiä oikein.

  Tilojen maksimihenkilömäärät

  • Kohtaamistila max 25 hlöä
  • Avokonttoritila max 12 hlöä
  • Monitila / Lounge max 25 hlöä
  • Neuvotteluhuone max 8 hlöä
  • Pienet työskentelytilat max 2 hlöä
  • Kokoustilat max 3 hlöä
 • Informointi henkilötietojen käsittelystä

  Päivitetty 28.3.2021 / PK

  Tietosuoja-asetus 2016/679 (13 ja 14 artikla)

  Rekisteröidyllä on oikeus saada tietoa hänen henkilötietojensa keräämisestä sekä käsittelystä. Henkilötietojen käsittelyn on oltava läpinäkyvää.

  Jos tietoja kerätään rekisteröidyltä, on käsittelyä koskeva informaatio annettava tietojen keräämisen aikaan. Jos tietoja taas saadaan muualta kuin rekisteröidyltä itseltään, informaatio on annettava kohtuullisessa ajassa, viimeistään kuukauden kuluttua tietojen saamisesta.

  Henkilötietojen käsittelyn tarkoitus

  Jämsän kaupungin elinvoimatoimialaan kuuluvan Jämsä Tehdas -etätyötilan ja rekisteröityneen käyttäjän, tilan vierailijan, tilasta tai sen toiminnasta kiinnostuneen henkilön tai muun kumppanin (myöhemmin asiakas) välisen asiakassuhteen hoitaminen sekä laadukas asiakaslähtöinen ja yksilöllinen palveluprosessin toteuttaminen.

  Jämsä Tehtaan tiloissa olevan tallentavan kameravalvonnan tarkoituksena on suojata omaisuutta, ennaltaehkäistä rikoksia ja auttaa tapahtuneiden rikosten selvittämistä.

  Henkilötietojen käsittelyn tietosuoja-asetuksen mukainen oikeusperuste

  Asiakkaan tietoja käsitellään suostumuksen perusteella.

  Kameravalvonta peruste on EU:n tietosuoja-asetus, 6 artikla.

  Rekisterinpitäjä tai yhteisrekisterinpitäjät ja vastuun jakautuminen yhteisrekisterinpitäjien välillä

  Elinvoimalautakunta
  Paattilantie 2
  42100 Jämsä

  Rekisterinpitäjän/ yhteisrekisterinpitäjien yhteyshenkilö(t) ja yhteystiedot

  Ylläpitäjä

  Petteri Koskinen, yhteisömanageri, Jämsä Tehdas
  petteri.koskinen@jamsa.fi, 040 184 2276
  Koskentie 6, 42100 Jämsä

  Vastuuhenkilö

  Anna-Liisa Juurinen, elinvoimajohtaja
  anna-liisa.juurinen@jamsa.fi, 040 747 7736
  Keskuskatu 17, 42100 Jämsä

  Tietosuojavastaava

  Maarit Mäntykoski
  maarit.mantykoski@jamsa.fi,
  puh. 040 748 7992

  Henkilötietojen ylläpitojärjestelmät (järjestelmän/sovelluksen nimi/nimet) ja muut mahdolliset käsittelytavat

  Tietojen käsittelyssä ja säilyttämisessä käytetään seuraavia järjestelmiä:
  – elinvoimatoimialan asiakashallintajärjestelmä (Hakosalo CRM)
  – DeskMe-varausjärjestelmä
  – ACT365 kulunvalvontajärjestelmä
  – Tallentava kameravalvontaratkaisu
  – Exchange-sähköpostijärjestelmä
  – Webropol – kysely- ja haastattelutyökalu
  – jamsa.fi –verkkosivusto
  – investinjamsa.fi –verkkosivusto
  – tiedostopalvelin asiakaskohtaisille tiedostoille
  – asiakastiedoista voidaan koostaa myös lyhyitä erillistarpeita varten xls-tiedostoja ja paperikopioita, jotka hävitetään heti käyttötarpeen päättymisen jälkeen.

  Henkilötietojen tietolähde/-lähteet

  Asiakasta koskevat tiedot saadaan henkilöltä itseltään.

  Henkilötietoja voidaan myös hankkia muista rekistereistä ja julkisista lähteistä lainsäädännön sallimissa puitteissa.

  Hyödynnämme evästeitä ja muita vastaavia tekniikoita palveluidemme mm. kävijämäärien tilastollisessa seurannassa ja analysoinnissa palveluidemme kehittämiseksi.

  Kameravalvonnan tiedot kerätään tiloissa sisäpuolella olevilla kameroilla.

  Käsiteltävät henkilötiedot

  Jämsä Tehtaan asiakkaasta:
  – henkilön yhteystiedot: nimi, puhelinnumero, sähköposti, postiosoite
  – henkilön yritys tai työnantaja
  – muu mahdollinen yksilöivä tunnus, kuten sukupuoli, kotikunta, syntymäaika, äidinkieli, kielitaito, koulutustausta, työhistoria, ammatti, ammatillinen osaaminen
  – varauksiin liittyvät tiedot
  – palvelutarvetta ja suunnitelmia koskevat tiedot
  – ilmoittautumiset eri tilaisuuksiin sekä vastaukset tekemiimme kyselyihin
  – uutiskirjetilaukset
  – tapaamisten ja yhteydenottojen keskeisen sisällön sekä muut tapahtumat asiakassuhteen aikana.

  Rekisteritietoja voidaan käyttää Jämsän kaupungin elinvoimatoimialan ja asiakkaan välisen asiakassuhteen hallintaan, hoitamiseen, ylläpitämiseen ja kehittämiseen, tarjonnan kohdistamiseen, analysointiin, palveluiden tuottamiseen, tarjoamiseen ja kehittämiseen sekä markkinatutkimukseen ja muihin tilastollisiin tarkoituksiin.

  Rekisteritietoja voidaan käyttää Jämsän kaupungin elinvoimatoimialan ja asiakkaan väliseen markkinointiin (ml. sähköinen suoramarkkinointi) ja sen kohdentamiseen lainsäädännön sallimissa rajoissa. Asiakkaalla on oikeus kieltää häntä koskeva suoramarkkinointi.

  Asiakkaan ottaessa yhteyttä Jämsän kaupungin elinvoimatoimialaan voidaan sähköpostiviestit tallentaa. Tallennettua viestintää voidaan käyttää asiakaspalvelutapahtumien todentamiseen ja työntekijöiden koulutukseen. Ainoastaan asiakastietojen käsittelyyn oikeutetut henkilöt käsittelevät tallennettua viestintää.

  Voimme käyttää asiakkaan tietoja myös petoksilta ja muilta rikoksilta, vaatimuksilta ja vastuilta suojautumiseksi sekä niiden tunnistamiseksi ja ennaltaehkäisemiseksi. Voimme käyttää tietoja sovellettavan lain noudattamiseksi.

  Uutiskirjeiden yhteydessä keräämme tietoja siitä, luetko uutiskirjeitämme ja mitä linkkejä niistä klikkaat. Käytämme näitä tietoja viestinnän toteuttamiseen, sen seurantaan ja analysointiin. Lisäksi käytämme keräämäämme tietoa markkinointiautomaation toteuttamiseksi.

  Verkkosivujen käyttäjät:

  Saatamme kerätä tietoja käyttämiesi tietokoneiden ja laitteiden ominaisuuksista ja sijainnista kuten IP-osoite, tunniste-evästeet, vieraillut sivut, sivut joilta tulit sivuillemme, ajan, käyttöjärjestelmän, laitteet ja selaimen. Lisäksi luonnollisesti tallennamme kaiken sivuille tai sen palveluihin syöttämäsi tiedot.

  Näitä tietoja käytämme sivuston ominaisuuksien kehittämiseen ja sivustojen tietoturvan varmistamiseen ja tarkkailuun sekä mahdollisen verkkoilkivallan ehkäisyyn. Lisäksi erikseen syötettyjä tietoja käsitellään asiakaspalvelun tuottamiseen (nettiajanvaraus, palaute).

  Tietojasi saatetaan käyttää myös ns. uudelleen markkinoinnin (remarketing) toteuttamiseksi, joten vierailusi perusteella saatat nähdä markkinointiviestejämme, esim. Facebook- tai Google-mainoksia.

  Verkkopalveluiden nimetyt käyttäjät:

  Osassa verkkopalvelujamme sinulle luodaan käyttäjätunnus tai käytät verkkopalveluamme kolmannen osapuolen luomalla tunnuksella.

  Keräämme sinulta käyttäjätunnuksen luomiseen tarvittavat tiedot, jotka palvelusta riippuen vaihtelevat. Pääsääntöisesti nämä tiedot koostuvat seuraavista: nimi, yhteystiedot ja edustamasi organisaation tiedot.

  Lisäksi keräämme tietoa siitä, miten käytät palvelua ja kaiken palveluun syöttämäsi tiedon.

  Tietoja käytetään palvelun teknisen toiminnan varmistamiseksi, pääsynhallinnan järjestämiseksi sekä siihen käyttötarkoitukseen, johon tarjoamamme verkkopalvelu on tarkoitettu. Lisäksi tallennamme erilaisia luetteloita tiedostojen käyttämisestä ja muokkaamisesta.

  Henkilötietojen luovuttaminen

  Tietoja ei luovuteta kolmansille osapuolille.

  Lisäksi tietojasi käsittelevät kolmannet osapuolet, kuten tietojärjestelmätoimittajat, palveluntoimittajat ja muut alihankkijat. Olemme varmistaneet näiden kolmansien osapuolien luottamuksellisuuden ja tehneet heidän kanssaan sopimuksen henkilötietojen käsittelystä. Lisäksi ohjeistamme näitä kolmansia osapuolia tietojen käsittelyyn liittyen.

  Huomioithan, että tehdessämme yhteistyötä muiden yritysten ja organisaatioiden kanssa esimerkiksi tapahtumien järjestämisessä, voimme luovuttaa ilmoittautumistietosi myös muille kyseisen tapahtuman järjestämiseen osallistuneille tahoille.

  Kameravalvonnan tietoja luovutetaan vain viranomaisille rikosten selvittämiseksi.

  Tietojen siirto kolmanteen maahan tai kansainväliselle järjestölle

  Tietoja ei siirretä tai luovuteta EU:n tai Euroopan talousalueen ulkopuolelle.

  Henkilötietojen suojauksen turvatoimet

  Tietojen säilytystä, arkistointia, hävittämistä ja muuta käsittelyä ohjataan tiedonohjaussuunnitelmilla ja tietoturva- ja tietosuojaohjeistuksella. Rekisteriin sähköisesti tallennetut tiedot on suojattu niin, että niitä pääsee katsomaan vain siihen oikeutettu henkilö. Jokainen käyttäjä hyväksyy Tietojen ja tietojärjestelmien käyttöä ja salassapitoa koskevan sitoumuksen käyttöoikeudet saadessaan.

  Kameroiden tallenteet ja etäyhteys on suojattu vahvoin salasana suojauksin.

  Henkilötietojen säilytysaika

  Tietoja säilytetään asiointisuhteen voimassaolon ajan ja kolme vuotta sen jälkeen. Hankkeisiin liittyvät tiedot säilytetään kymmenen vuotta hankkeen päättymisestä. Asiakirjojen säilytys Jämsän kaupungin tiedonohjaussuunnitelmien mukaisesti.

  Pysyvästi säilytettävät Kansallisarkiston päätös.

  Kameravalvonnan tallenteita säilytetään maksimissaan neljä (4) viikkoa tallennushetkestä.

  Rekisteröidyn oikeudet

  Oikeus saada pääsy henkilötietoihin
  Oikeus tietojen oikaisemiseen
  Oikeus tietojen poistamiseen
  Oikeus käsittelyn rajoittamiseen
  Oikeus siirtää tiedot järjestelmästä toiseen
  Vastustamisoikeus

  Halutessaan käyttää tietosuoja-asetuksen 15 – 21 artiklojen mukaisia oikeuksiaan, rekisteröidyn kannattaa ottaa yhteyttä rekisterinpitäjän yhteyshenkilöön. Rekisteröidyn on varauduttava todistamaan henkilöllisyytensä.

  Oikeus tehdä valitus valvontaviranomaiselle

  Tietosuoja-asetus artikla 77:
  ”1. Jokaisella rekisteröidyllä on oikeus tehdä valitus valvontaviranomaiselle, erityisesti siinä jäsenvaltiossa, jossa hänen vakinainen asuinpaikkansa tai työpaikkansa on taikka jossa väitetty rikkominen on tapahtunut, jos rekisteröity katsoo, että häntä koskevien henkilötietojen käsittelyssä rikotaan tätä asetusta, sanotun kuitenkaan rajoittamatta muita hallinnollisia muutoksenhakukeinoja tai oikeussuojakeinoja.”
  ”2. Valvontaviranomaisen, jolle valitus on jätetty, on ilmoitettava valituksen tekijälle valituksen etenemisestä ja ratkaisusta, mukaan lukien 78 artiklan mukaisten oikeussuojakeinojen mahdollisuudesta.”

  Tietosuojavaltuutetun toimisto
  Käyntiosoite: Lintulahdenkuja 4, 00530 Helsinki
  Postiosoite: PL 800, 00531 Helsinki
  Sähköposti: tietosuoja(at)om.fi

  Automaattista päätöksentekoa tai profilointia ei suoriteta.

Jämsä Tehdas -etätyötilan operaattorina toimii Jämsän kaupunki ja toimintaa rahoittaa Keski-Suomen liitto.

Keski-Suomen liiton logo

Jaa sosiaalisessa mediassa